Annonce
Erhverv

Hvem skal have priserne? Andelskasser efterlyser kandidater

På billedet ses flokken af prisvindere fra 2019. Foto: Andelskassen
Har man forslag til, hvem der skal modtage en række priser, som andelskasserne uddeler, så kan man komme med forslag nu.
Annonce

Viborgegnen: Når Andelskassen holder de årlige aktionærmøder i marts 2020, så uddeler Danske Andelskassers Bank for sjette år i træk i alt 300.000 kroner til enkeltpersoner, grupper, foreninger eller virksomheder, der gør en forskel i deres lokalsamfund. Har man gode ideer til, hvem der skal have priserne, så kan man nu nominere kandidater frem til og med den 31. december i år.

Andelskassen skriver i en pressemeddelelse, at den ser det som en af sine vigtigste opgaver at bidrage til lokal vækst og udvikling og til lokalt fællesskab. Derfor vil banken gerne belønne dem, der yder ekstraordinære indsatser for at gøre lokalsamfundene bedre.

I hver af bankens seks regioner uddeles der priser til en samlet værdi af 50.000 kroner. I hver region uddeles der to forskellige typer af priser. Den ene er andelskasseprisen, som går til en person eller et par som en anerkendelse af en særlig indsats for et af regionens lokalområder inden for det sociale, erhvervsmæssige eller kulturelle/sportslige område. Vinderen får et kontant beløb på 5000 kroner. Den anden pris kaldes "sammen kan vi mere"-prisen. Den uddeles der tre af i hver region. Disse priser er på hver 15.000 kroner og går til foreninger, grupper eller virksomheder, der gør en særlig indsats inden for ovennævnte områder.

- Den uvurderlige indsats, som massevis af lokale ildsjæle hver eneste dag yder, er med til at gøre det endnu bedre at bo og leve rundt omkring i Danmark. Disse ildsjæle fortjener at blive anerkendt og belønnet for deres store engagement, for vi ved, hvor afgørende deres indsats er for at holde gang i hjulene der, hvor de bor, siger Jan Pedersen, der er administrerende direktør i Danske Andelskassers Bank i pressemeddelelsen.

Alle kan indstille kandidater, og der er ingen særlige krav til, hvem man kan indstille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce