Annonce
Viborg

Hverdagen vender tilbage: Nu ophæves besøgsforbud på bosteder

Beboerne på kommunens bosteder kan igen se frem til besøg. Arkivfoto:
Fra og med onsdag er der atter mulighed for at besøge bosteder landet over.
Annonce

Viborg: Efter tre måneder med først stramme restriktioner og siden et totalt forbud imod besøgende på bosteder er disse nu pist væk.

Nærmest med et trylleslag har social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) nu sammen med et bredt politisk flertal besluttet at afskaffe det generelle besøgsforbud på socialområdet.

- Jeg må indrømme, at jeg synes, det går lidt stærkt lige nu, erkender Mette Andreassen, der er en af de nøglepersoner, som nu skal forsøge at navigere i den nye melding fra Christiansborg.

Mette Andreassen er direktør for Social, Sundhed & Omsorg, og tirsdag havde hun derfor sat folk til at nærlæse de nye retningslinjer - eller mangel på samme måske.

- Vi fik i aftes (mandag aften, red.) meldingen om, at der nu igen kan komme besøgende på bostederne, og det gælder allerede fra onsdag, fortæller hun.

Som udgangspunkt er der dermed fri adgang og udgang på bostederne.

- Men der er stadig mulighed for, at lederne lokalt indfører særlige restriktioner, hvis der eksempelvis er konstateret smitte på stedet, hvor beboere tilhører risikogruppen, eller hvor de fysiske forhold besværliggør, at man lever op til Sundhedsstyrelsens krav. Jeg tænker dog, at det vil høre til undtagelserne, siger Mette Andreassen.

- Den udmelding, vi har fået, er, at nu åbner man op. Den følger vi. Og så er det vigtigt at komme i en god dialog med ansatte, borgere og pårørende, så alle er trygge i det og overholder de sundhedsfaglige og hygiejnemæssige anbefalinger.

I en pressemeddelelse siger minister Astrid Krag:

"Vi skal både beskytte sårbare mennesker mod corona-smitte og mod ensomhed, der har ramt mange hårdt. Derfor har vi nu ophævet det generelle besøgsforbud på socialområdet. På nogle sociale tilbud er der beboere, som er meget sårbare i forhold til smitte, og derfor er det helt centralt, at lederne på de enkelte tilbud har mulighed for fortsat at beskytte dem".

Hun fortsætter:

"Det vil også være muligt hurtigt at lukke af for besøg i et tilbud, hvis der eksempelvis er behov for det i forbindelse med håndtering af lokale smitteudbrud, som vi desværre netop har set eksempler på. Vi har drøftet ændringen med organisationer på området i sektorpartnerskabet og med Folketingets socialordførere, og jeg er glad for, at der også er opbakning til denne genåbning".

Viborg Kommune har hidtil haft held til helt at holde corona-smitten væk fra bosteder og i øvrigt også plejehjem.

Sådan skulle det gerne blive ved med at være, siger direktøren.

- 7-9-13, tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Bach Gruppen anmelder tidligere ansatte til politiet: - Det er svært at sætte ord på, hvor rystede vi er

Viborg

Ny leder af Rosenvængets Skole

Annonce