Annonce
Leder

Hverdagsbetjentenes storhedstid

Journalisten, humoristen, dokumentaristen og meget mere Anders Lund Madsen har i en enkelt sætning skrevet det, som jeg har brændt efter at udtrykke, men som jeg har undertrykt. Men når han tør, så tør jeg altså også. Han skrev: "Det bliver en super sommer for Danmarks mange selvnyudnævnte hverdagsbetjente."

Med det hentyder han naturligvis til de mange, der fordømmer andre. Dem som føler sig berettiget til at rette på andre, og her tænker Anders Lund Madsen jo selvfølgelig specielt på corona-reglerne.

Jeg er blevet skoset for, fordi jeg har skrevet, at folk efter min mening opfører sig eksemplarisk. Ja, der har været ret mange, som angiveligt har oplevet et samfund i kaos i forhold til corona-opførsel. Så jeg er utrolig glad for, at det rigtige politi i dagens avis bekræfter, hvad jeg har skrevet.

Lederen af lokalpolitiet, Poul Vestergaard-Lau udtaler: "Vi ser frem mod påsken med fuldstændig sindsro. Indtil videre har vi jo ikke haft én eneste sag forbundet med covid-19 i Viborg-området. Overhovedet ikke en eneste. Indtil videre synes jeg, at borgerne i Viborg har opført sig eksemplarisk, og jeg tænker, at det fortsætter."

Tak for det, og jeg håber, den gode opførsel fortsætter.

Der er desværre nogen, som ikke tror, man må gå eller cykle ude. For eksempel rundt om søerne i Viborg. Det må man gerne, ligesom man må gå og snakke tre og tre. Man må gerne gå i byggemarked, og man må gerne gå i de forretninger, som nu begynder at åbne igen i Viborgs midtby.

Hvis du i påsken skulle opleve en enkelt situation, hvor tankeløsheden er absurd, så bør du samtidig tænke, at det er en dråbe i havet i forhold til dig selv og næsten hele befolkningen, som rent faktisk ikke holder fest, som holder den behørige afstand, som arbejder hjemme og som spritter hænder, så de revner af tørhed.

Det værste, vi kan gøre, er at gå til i bekymrethed og overimplementere regler - specielt når de (reglerne) ikke findes. Må jeg til slut udtrykke en stille anerkendelse af Inge Borggaard, som i dagens avis i tillid til sundhedsmyndighederne sender sit barn i skole uden bekymring. Det er en "stemme", som har manglet i de mange Facebook-kampagner.

Chefredaktør Lars Norup.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce