Annonce
Viborg

Hvis troen kan flytte bjerge, kan kunsten måske flytte holdninger

Aktivisme og kunst smelter sammen i et samarbejde mellem Viborg Gymnasium og Skovgaard Museet.
Viborg Gymnasium har i samarbejde med Skovgaard Museet indledt et samarbejde om at undersøge, hvordan kunst og aktivisme være med til at flytte holdninger og skabe forandringer

Viborg: 150 elever fra Viborg Gymnasium havde forleden en lidt anderledes skoledag, hvor tavleundervisning og overhøringer blev afløst af inspirerende indlæg fra kunstnere, kunstkendere, aktivister og politikere.

I samarbejde med Skovgaard Museet kan gymnasieskolen i Houlkær indledt et forløb, under hvilket eleverne skal undersøge, hvordan kan mennesket og naturen leve i samklang med hinanden, og hvordan kan kunst og aktivisme være med til at flytte holdninger og skabe forandringer.

Gymnasielærerne havde overladt scenen til undervisere fra andre sektorer, og gymnasieeleverne fik som de første lov til at møde Skovgaard Museets nye direktør, Christian Kortegaard Madsen, der veloplagt fortalte kunst som provokation.

Annonce
Skovgaard Museets nye direktør Christian Kortegaard Madsen fortalte om kunst som provokation. Han kommer fra en stilling fra Museum Jorn, der jo er navngivet efter en særdeles provokerende kunstner.

Blandt oplægsholderne var desuden filosof Mogens Paahus og tegner og forfatter Thomas Thorhauge. Nogle af eleverne oplevede, hvordan aktivisme kan skabe opmærksomhed på klimaproblematikken i en workshop med byrådsmedlem for Enhedslisten Aksel Johansen og klimaaktivisterne Kim Hedestrand og Frederik Overgaard.

Eleverne på Viborg Gymnasium engagerede sig i alle workshops og udtrykte stor begejstring for at få klimaet på dagsordenen, fortæller rektor Lene Klemmensen Gade.

- Vi kan mærke, at det er motiverende for eleverne at arbejde med emner, som er vigtige i deres liv. Derfor skal vi som skole være klar til at gå ind på deres banehalvdel, så vi kan blive ved med at være en relevant ungdomsuddannelse, siger hun.

En gruppe gymnasielærere fra Viborg Gymnasium skal nu sammen med eleverne arbejde videre med emnet. Samarbejdet kulminerer i en udstilling på Skovgaard Museet, hvor elevernes produkter indenfor kunst, musik, naturvidenskab og litteratur skal udstilles sammen med kendte og ukendte værker af Joakim Skovgaard.

Dagen forløb med oplæg og opgaver.

Musiklærer Mathias Grønhøj fortæller, at musikeleverne for eksempel skal i gang med at komponere musik, der kan understøtte budskaber i billeder og tekster, og biologilærer Kim Bruun tilføjer, at biologiholdet skal arbejde med formidling om, hvordan vi mennesker presser biodiversiteten.

Projektet er støttes af organisationen Intrface. Udstillingen Menneske og Natur åbner på Skovgaard Museet den 6. maj.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Corona-efterslæb og forældre, der ikke vil presse deres børn, gør det svært at hjælpe unge med overvægt: Det er frustrerende, lyder det fra dem, der ellers gerne vil

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rundt om Viborg

Byggeriet er gået i gang: 27 udlejningsboliger med egen have er på vej midt i byen

Leder For abonnenter

Ulvene skal tæmmes - også i Viborg, Karup og Bjerringbro

Alarm 112

Politiet havde travlt med at finde narko: Ung mand forsøgte at tygge sit hash væk, men forgæves

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: SIK spillede sig på førstepladsen med sejr i topopgør

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Viborg

Lavede deres første salg sammen, da de var ni og 10 år gamle: Nu har ungt makkerpar åbnet nyt bilhus i Viborg

Viborg FF For abonnenter

Mange ønsker blev opfyldt søndag aften: Viborg FF har en europæisk sætbold lige foran sig

Debat

Biltræf med særlig menu tiltrak tusinder af gæster

Viborg For abonnenter

Casper var udviklingshæmmet, omsorgsfuld og kun 24 år, da han døde: - Behøvede han virkelig at ligge syg helt alene?

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

30-årig mand truede ansatte på ølbar med banderelationer

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Læs her, hvordan Viborg HK-spillerne gjorde det i den europæiske finale

Sport For abonnenter

Viborg HK fik ørerne i den tyske maskine i finalen: Vi blev jo bare totalt udspillet, der var ikke noget at gøre

Annonce