Annonce
Debat

Hvor er visionerne A, V og SF?

Læserbrev: Rohde og Damborg har med 10 punkts planen om fremtidens institutioner og folkeskoler i Viborg på aldeles fremragende vis vist, at der stadig er politikere med holdninger og ønsker om at forandre til noget bedre. Og det bør vel være i enhver politikkers DNA - holdninger til at forandre til det bedre. Det modsatte, nemlig at politikeres holdninger slingrer mellem, hvad der er oppe i tiden, og hvad folkestemningen fornemmes at være, er taburetklæberi og sikkert en af de væsentligste faktorer til, at politikerleden er større end nogen sinde.

Derfor er det med stor forundring, at V, A og SF så kategorisk nedsabler denne vision, ikke mindst når Venstres borgmesterkandidat den 26.11 i VSF under overskriften "Visioner for folkeskolen" ønsker, at der bliver sat mere fokus på netop visioner og fremtidige strategier. Venstres borgmesterkandidat skriver bl.a: "Vi går som katten rundt om den varme grød, men vi må i gang med arbejdet nu, inden medarbejdere og forældre bliver fuldstændig demotiverede. Venstre i Viborg Kommune vil gerne medvirke til at lave en unik folkeskole. Det er der heldigvis også andre partier i byrådet, der vil. Derfor lyder min opfordring. Lad os inspirere hinanden til det at forme det bedste af det bedste, så må vi efterfølgende finde ressourcerne. Det må være rækkefølgen".

Jeg må blot konstatere, at hans eget bagland i Venstre slet ikke er i trit med deres borgmesterkandidat, og jeg må også konstatere, at hverken A eller SF kan være blandt de partier som vil medvirke til at lave en "unik folkeskole".

Jeg fristes faktisk til at tro at disse ikke forstår, hvad en vision er. En god måde at beskrive en vision på er, at den er uden for rækkevidde, men inden for synsvidde. En vision er altså en rimeligt klart beskrevet fremtidig tilstand, som det kræver en væsentlig indsats for at opnå. Det er jeg ret sikker på, at Ulrik Wilbek forstår bedre end mange gennem sine mange år i sportens verden, hvor det er tilladt at sætte overliggeren højt, men hans eget bagland og A og SF angriber visionen med ressourceknaphed - hvilket er totalt misforstået.

En vision kan man være uenig i, og det er helt fair, og det vil afspejle nogle politiske holdninger og i hvilken retning, man i stedet ønsker sig, men så er kravet selvsagt, at så må man selv diske op med en vision. Og det har debatten de seneste dage med al tydelighed vist, at det har disse partier ikke. Der er ingen vision, ingen retning og måske værst af alt - ingen ambition for vores børn og unge i Viborg Kommune fra disse partier.

Det er med forundring, at jeg konstaterer dette, når jeg læser de selvsamme politikere har været med til at formulere en af Viborg Kommunes visioner: "Viborg er en foregangskommune. Gennem nytænkning, dialog og et levende demokrati går vi nye veje og skaber unikke resultater".

Det har de åbenbart glemt i bestræbelserne på at skyde Rohde og Damborgs vision ned, uden at komme med noget i stedet. Det er ærgerligt, ikke mindst for vores børn og unge i Viborg. Og det ærgerligt for demokratiet, for det fastholder disse politikere i reelt at være holdningsløse og uden retning og ambitioner, og i sidste ende med, at politikerleden vil fortsætte.

Men det er ikke for sent - kom med jeres vision og så lad dialogen tage fart derfra.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Babyboom på vej: Skrigende behov for børnepasning i øst og vest

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Debat For abonnenter

Vi ved, mordene også kunne ske i Viborg

Debat

Debat: Den danske arbejdsmarkedsmodel holder snart ikke til mere

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Romerlys og ballade foran stadion efter fredagens superligakamp: - Man skal høre efter, hvad politiet siger

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat

Et sundhedsvæsen i knæ: Hvorfor kun mundtlig orientering

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Livsstil

Lene forelskede sig i både ridestilen og ridelæreren

Annonce