Annonce
Debat

Hvorfor Bjerringbro Gymnasium?

Byrådsmedlem - 2. viceborgmester Lone Langballe - Dansk Folkeparti (O)

Læserbrev: Jeg synes, vi i Viborg Kommune har alt for lidt fokus på Bjerringbro Gymnasium. Jeg har gennem de seneste fire år haft den fornøjelse at sidde i Bjerringbro Gymnasiums bestyrelse. Det har givet en rigtig god indsigt i, hvad et lille gymnasium kan i forhold til et stort.

Mine egne tre døtre har hhv. gået på Viborg Gymnasium og Viborg Katedralskole, hvor jeg sad i bestyrelsen i forrige valgperiode. Meget store gymnasier med meget stor økonomi, mange tilbud og ikke mindst mange elever.

Det har sine kvaliteter, men Bjerringbro Gymnasium kan noget, som jeg ærgrer mig over, jeg ikke vidste, da mine døtre skulle vælge gymnasium. Gymnasiet i Bjerringbro blev slet ikke nævnt, og det oplever jeg desværre endnu.

Annonce

Når så få af folkeskolens afgangselever i Viborg Kommune vælger Bjerringbro Gymnasium, må det simpelthen være fordi, de ikke kender det som en valgmulighed. Lærere såvel som vi politikere er for dårlige til at gøre opmærksom på dets eksistens.

Det er ikke noget problem at komme til Bjerringbro fra Viborg By, når det gælder de store skoler, men så kan det jo heller ikke være det den anden vej. Vi har en lille perle i Bjerringbro, som alt for få elever kender eksistensen af.

Her er sammenhold og nærhed, her er stor faglighed og alsidighed, og så er der ikke mindst en meget høj gennemførelsesprocent. Det hænger jo sammen.

Her er sammenhold og nærhed, her er stor faglighed og alsidighed, og så er der ikke mindst en meget høj gennemførelsesprocent. Det hænger jo sammen. Derfor er det også valgt som 1. prioritet af alle eleverne især fra lokalområdet og kommuner nær, men jeg savner, at elever fra hele Viborg Kommune er klar over, hvor alsidigt og godt et gymnasium Bjerringbro har.

Her er tre hovedlinier, der dækker over naturvidenskab, international økonomi og ikke mindst internationalt udsyn, kaldet Be Science, Business og BeGlobal. Når der ikke er corona, bliver verden rejst tynd, men de her hovedlinier står ikke alene.

Man har på gymnasiet formået at sammentænke STX og HF´s hovedlinje, samfund, sundhed og psykologi – et spor for især elever, der tænker på at gå ind i forsvaret politiet eller sundhedsvæsenet.

Der undervises sammen, men med forskelligt mål. Der er sprog, musik, mediefag og billedkunst. Altså der tilbydes de samme klassiske fag som på øvrige gymnasier, så hvad er der ikke at kunne lide?

Det, jeg prøver at sige, er, at Bjerringbro Gymnasium er et gymnasium i Viborg Kommune på lige fod med de øvrige inkl. Mercantec, men som har et helt unikt tilbud til unge mennesker, der er optaget af verden omkring sig, og som kan lide at have nærhed med kammerater og lærere - næsten på samme måde som på en rigtig god efterskole.

Ja, jeg kan kun sende min anbefaling.

Annonce
Viborg For abonnenter

'Så stærk, at du kan søge tilflugt under den': I sommer måtte vandet pumpes væk fra Nytorvs tag - hvordan kunne sneen komme som en overraskelse?

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over politiets vilde sne-døgn: Biler i grøften, spærrede veje og en handicapscooter uden strøm

Erhverv For abonnenter

Ny chef for Viborg Bryghus på plads: Fra lyd og billeder til godt, lokalt øl

Navne

Kirsten mødte kærligheden, da hun solgte forårsruller i Thy-lejren: I mere end 40 år har hun nu nydt livet ved Hjarbæk Fjord

Viborg

Kæmpe kø i sne og sjap ved corona-testcenter

Debat: Stop kødindustriens manipulation - at spise kød gør ingen til 'en rigtig mand'

Debat For abonnenter

Gå hjem, chef, før det går galt!

Debat

Et rungende nej til naturnationalparker

Viborg For abonnenter

Lisbeth knust over fyring i fleksjob: - Jeg forstår stadig ikke, hvad jeg gjorde galt

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Dobbelt uheld i sneen: Forulykket mand ville have sportstasken med på skadestuen - gemte på 155.000 kroner, som politiet snuppede

Viborg For abonnenter

Kritik af snerydningen i Viborg - men alt materiel har været i brug

Viborg For abonnenter

Hospitalsdirektør kan ånde lettet op: Ingen kollektive opsigelser - men der er stadig for travlt

Annonce