Annonce
Debat

Hvorfor løber skraldemanden altid?

Annonce

Har ofte undret mig, at skraldemændene altid har så travlt. Oftest kommer de i småløb.

Jeg spurgte forleden en af skraldemændene, hvorfor de altid har så travlt. ”Vi har fri, når vi er færdig med vores rute”, og så var han videre til næste spand.

Sådan et system gjaldt også for postbude, dengang de kom spurtende op ad gaden. Meget smart, man betaler de ansatte for at køre en rute, og når man er færdig har man fri.

Men sådan gik det jo ikke for Posten. Her kunne ledelsen ikke dy sig, og så fik dem, som var færdige tidlig, nye ruter tildelt. Og hvad skete så: Postbudene begyndte igen at arbejde langsom. De holdt fast i de pauser, de tidligere havde sprunget over, og bad så om overarbejdsbetaling.

Har skraldemanden så en pointe i at have travlt og så få fri, når man er færdig? Ja, hvis tanken overføres til administrativt arbejde både på det private og det offentlige område, vil fokus hurtigt komme på det såkaldt pseudoarbejde. Arbejde der ikke har nogen egentlig nytte for nogen. Det vil forsvinde.

De fleste ledere vil gerne se vækst omkring sig. Parkinsons lov er gældende. Man kan altid bruge folk i ”den skjulte fabrik”. Jo flere jo bedre. Det fremmer karrrieren.

Skraldemanden er et godt eksempel på et frisk pust fra det arbejdende Danmark. De kommer i al slags vejr, udviser høj arbejdsmoral og sniffer på vi andres affald.

Også under coronakrisen har de holdt fanen højt. De er også nogle af hverdagens helte.

Tommy Søndergaard, Varde

Tommy Søndergaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce