Annonce
Læserbrev

Hvorfor skal den cykelsti gå lige gennem vores shelterplads?

Annonce

Læserbrev: Så kan det ikke vente længere. Nu skal Lokalplan 535 for første del af Taphede vedtages i huj og hast. Det er vist også noget med, at boligmarkedet eksploderer for tiden.

Vi mener stadig, at det er en stor fejl at tillade byggeri i den økologiske forbindelseslinje. Men der er vel nogle vægtige argumenter bag at tilsidesætte hensynet til den natur, som i sidste ende skal ”sælge” Taphede. Især et det jo voldsomt motiverende for dem, som vil give indspark til det nye grønne Danmarkskort, at man ved, at hensynet til naturen til enhver tid vil blive tilsidesat, hvis en tilfældig spekulant skulle fatte interesse for et område.

Vi mener også, at det er en stor fejl at planlægge en cykelsti lige gennem vores bål- og shelterplads. Ud over at være ”den sure mand i Houlkær”, så er undertegnede også formand for Grundejerforeningen Gl. Asmild – nærmeste nabo til det nordlige Taphede. ”Skolestien”, som den så fint hedder, når planforvaltningen har brug for at sælge noget til politikerne – er placeret præcist, hvor vi i grundejerforeningen har vores bål- og shelterplads.

Nu burde det ikke være en overraskelse for forvaltningen, at vi har vores shelterplads netop der. Faktisk blev shelterpladsen etableret efter aftale med teknisk forvaltning i 2017. Godt nok ikke med den del af teknisk forvaltning, som er kernen i al kommunal aktivitet – planforvaltningen – men med nogle underordnede i ’Park og Vej’. Jeg var dengang ikke klar om denne rangdeling af forvaltningen – og jeg skal straks beklage, at vi ikke tog den almægtige planforvaltning i ed, før vi brugte en fandens masse energi på at gøre vores lokalområde attraktivt.

Det er muligt, at kommunen ejer jorden – og dermed kan gøre hvad der passer dem. Spørgsmålet er, om det er rimeligt over for alle dem, som benytter shelterpladsen og over for de frivillige, som har brugt tid på etablering af shelterpladsen? Får de frivillige kompensation for deres spildte tid? Hvad skal vi sige til de børn, som har hjulpet med shelterpladsen? Jeg håber, at byrådet overvejer, hvilket signal det sender til andre, som yder en frivillig indsats, hvis man uden blusel vedtager at gennemføre de fremlagte planer.

Faktisk undrer det, hvis der absolut skal være en sti, at det er nødvendigt at trække stien lige gennem shelterpladsen. Det kræver vist ikke den store mentale indsats at gennemskue, at stien kan trækkes bagom shelterpladsen – mellem shelterpladsen og søen – til mindre gene for den rekreative brug af området. Man skal jo alligevel erhverve Niels Kristensens jord for at få etableret den første del af stien.

I øvrigt ser det ud til, at man har glemt en parkeringsplads langs Randersvej til alle busserne med horderne af byplanlæggere fra hele verden, som forventes at valfarte til for at se Viborg nye vidunder. Skulle det nordlige Taphede mod forventning ikke blive betragtet som ”et Nørrejyllands Christiansfeld”, så kan busholdepladsen nok rumme det årlige salgsfremstød for en større tysk slik-fabrikant.

I den forbindelse vil jeg foreslå den almægtige planforvaltning, at området nord for Randersvej kaldes ”Chokoladekvarteret” og stikvejene fra vest mod øst navngives ”Quadratisch”, ”Praktisch”, ”Gut”. Så meget for de guldrandede papirer om en bæredygtig bydel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce