Annonce
Leder

I denne uge er vi alle til eksamen

Hvis jeg ikke regner helt forkert, så er det fra og med i dag, at vi danskere er til corona-eksamen.

Det er antallet af nye indlagte i denne uge, som fortæller historien om, hvorvidt alle de tiltag, regering og folketing har besluttet, har virket. Og måske frem for alt viser statistikken, om vi danskere har fulgt de anvisninger, vi har fået.

Mange af dem, som ligger på sygehusene nu, er smittet direkte eller indirekte i de åbne samfund - for eksempel på skiferie i Italien. Dem, som bliver indlagt i den kommende tid, er smittet i det lukkede samfund - efter regeringens restriktioner, der betød, at samfundet begyndte at lukke ned.

Jeg vil tillade mig at være optimist med en tro på, at Danmark kommer til at klare den. Der kommer ikke en ukontrollabel invasion af corona-patienter på danske hospitaler - i hvert fald ikke som de mest pessimistiske scenarier har beskrevet.

Optimismen bygger jeg på den beslutsomhed, regering og folketing har vist, den faglige kompetence vores myndigheder og hele sundhedsvæsenet viser og ikke mindst befolkningens vilje til at stå sammen og gøre, som der bliver sagt, og endda med overskud til at hjælpe og sprede humør.

Jeg har i weekenden været i supermarked og i et byggecenter. Der bliver holdt afstand, og der sprittes til den store guldmedalje. Folk bliver hjemme eller går en tur i solskinnet hånd i hånd og smiler og hilser på hinanden en smule mere end før.

Hvis jeg får ret, og de kommende to-tre uger går godt, betyder det ikke, at vi kunne have justeret mere på restriktionerne. Tværtimod. Det er nu, vi skal holde fast i den kurs, der er lagt. Måske kan der lettes lidt hist og her, for eksempel ved at åbne genbrugspladser, som det næppe giver nogen mening at holde lukket.

Her i mediehuset ændrer vi ikke på noget. Stort set alle arbejder hjemmefra. I skrivende stund er jeg og en radiovært eneste levende personer i det store hus. Vi savner vores kolleger, men ved, at sådan kommer det til at blive måske den næste måned - mindst!

Chefredaktør Lars Norup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner er spændt før sæsonens tredje premierekamp

Annonce