Annonce
Sport

I praktik som VFF-træner: Lauge fulgte Neestrup i en uge

Niendeklasseselev Lauge Veje har været i erhvervspraktik som fodboldtræner i Viborg FF. Foto: Viborg FF
15-årige Lauge Veje har netop sat punktum for en uge i praktikkens tegn. Her fulgte han Viborg FF's cheftræner, Jacob Neestrup, i en uge, som både bød på træningspas, kampe og kontorarbejde.
Annonce

Viborg: Folkeskoleelever landet over har netop været igennem en uge ude i de voksnes virkelighed. Erhvervspraktikken giver de unge et indblik i, hvad der venter dem, når de en dag skal forfølge drømmejobbet, om så man vil prøve sig af som dyrlæge, maler eller sågar skorstensfejer.

Et af de voksenjobs, som på rekordtid kan give dybe panderynker og grå hår, er jobbet som fodboldtræner. Og netop dén beskæftigelse var 15-årige Lauge Veje ude og prøve af, da han fulgte Viborg FF's cheftræner, Jacob Neestrup.

Sammen med en kammerart træner Lauge Veje flere gange ugentligt et hold bestående af 12-årige, så trænergerningen er ikke helt fjern for den unge viborgenser, der i løbet af praktikugen har fået ting ind under vesten, som han vil tage med tilbage til U13-holdet.

- VFF har i den her uge spillet en reserve- og en træningskamp. Der har jeg set, hvordan han behandler spillerne efter nederlag, hvordan han behandler dem op til en kamp, og hvordan han får banket den her selvtillid og tro på tingene ind i dem. Den form for peptalk, han giver nede i omklædningsrummet, kan jeg helt klart tage med mig, fortæller Lauge Veje.

En professionel fodboldklub er i disse dage et stort maskineri, og Lauge Veje var da også rundt for at se hele pakken.

- Jeg har været oppe på stadion og har lavet nogle praktiske ting. Jeg har fået set, hvordan medarbejderne arbejder på kontoret og sådan noget. Praktikken har været med fokus på trænerdelen, men jeg har også set, hvordan en fodboldklub ellers kører rundt, siger Lauge Veje, som måske har fået åbnet en lille dør på klem i forhold til en fremtid på sidelinjen.

- Det her har virkelig motiveret mig, og jeg har faktisk snakket med nogle derude om, at jeg måske kan komme og træne nogle talentdrenge hos FK Viborg på et tidspunkt.

Flere gange om ugen træner Lauge Veje U13-drengene i fodboldklubben NUGF Nørremarken. Foto: Viborg FF
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce