Annonce
Debat

I skal huske at stemme den 16. november

Onsdag den 5. Juni. Thorben Koed Thomsen. Danske Handicaporganisationer holder for 2. år grundlovsmøde i Hald Ege Miniregnskov. Foto: Morten Pedersen

Læserbrev: Om en måned - der omkring - er det tid at stemme på kandidater til byrådet og til regionsrådet, og det er vigtigt at vi gør det, det kan være med til at skabe forandringer bl.a. for mennesker med handicap.

For nogen tid siden præsenterede partierne i længere indlæg i folkebladet deres ønsker og forventninger til de kommende beslutninger i byrådet. Der er ikke tvivl om, at klima, miljø, børn og ældre har en stor plads hos partierne, og det er helt forståeligt, men det var samtidig bemærkelsesværdigt, at der i de lange præsentationer ikke stod en eneste linje om mennesker med handicap og deres familier.

Vi eksisterer ikke i kandidaternes og partiernes bevidsthed.

Annonce

I den store kommunale sammenhæng er vi en lille gruppe, og mange - sikkert også nogle kandidater - vil synes, at vi er en dyr gruppe, som det kræver meget et yde og forsvare den nødvendige service, hvad enten vi taler om børn, ældre og voksne, skole, arbejde og pleje.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har regnet på, hvor meget de enkelte kommuner skal have tilført yderligere af penge frem mod 2030 for blot at holde det serviceniveau, som er gældende for tiden inden for hele velfærdsområdet, skoler dagtilbud, ældre osv.

Viborg Kommune skal efter disse beregninger have yderligere 327 mio. kr. ifølge Avisen Danmark. Det er mange penge. Og det nuværende niveau trænger til et løft på de fleste områder, nok på alle. Skoleområdet er således i bunden af landets kommune for blot at nævne et eksempel.

husk at stemme på kandidater til byrådet, der interesserer sig for Handicapområdet, og husk at stemme på lokale kandidater til regionsrådet, det har betydning for os alle, selv om vi forhåbentlig ikke får brug for alt det, sygehuset kan.

Der vil blive kamp om disse penge. Handicapområdet har længe trængt til et betydelig løft, skal de opfyldes, skal der flere penge til, de bliver svære at skaffe, men er viljen der, kan det lade sig gøre.

Den 12. oktober holdt handicaporganisationerne et valgmøde. Vi tror, at kandidaterne fra de otte partier på baggrund af debatten og spørgsmålene fik noget med hjem at tænke over til den kommende byrådsperiode.

Det er derfor vigtigt, at I når i går hen for at stemme vælger kandidater inden for de enkelte partier og grupper, som har særlig interesse for handicapområdet, det er den eneste måde at sikre, at mennesker med handicap og deres familier får den nødvendige opmærksomhed i den kommende byrådsperiode, det er altså det, I kan gøre, for at støtte disse grupper.

Til regionsrådsvalget er det vigtigt, at der stemmes på lokale kandidater. Der er en voldsom kamp mellem sygehusene - også internt i område midt mellem Skive, Viborg, Silkeborg og Hammel - får vi ikke lokale kandidater valgt, bliver Viborg sygehus klemt, det har vi set resultaterne af - f.eks. med gigtbehandlingen der er flyttet - også dette område har betydning for mennesker med handicap.

Husk nu at komme af sted, husk at stemme på kandidater til byrådet, der interesserer sig for handicapområdet, og husk at stemme på lokale kandidater til regionsrådet, det har betydning for os alle, selv om vi forhåbentlig ikke får brug for alt det, sygehuset kan.


Annonce
Viborg For abonnenter

Længe ventet millionhandel går endelig igennem: - Det er en bygning, der er værd at vente på

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se alle billederne: Nu er det 'Jul i Viborg' igen

Viborg For abonnenter

Er du tilfreds med dit barns skole? Ny undersøgelse viser store forskelle på forældres tilfredshed med kommunens skoler

Rundt om Viborg

Efter to års corona-pause: Så skal den igen have fuld gas på populær musikfestival

Viborg For abonnenter

Der sprænges! - i biodiversitetens tjeneste

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Debat For abonnenter

Havde regionens ledelse uret, mens fyret overlæge havde ret i kræftsag?

Debat

Bekymret læser: Hvis lokale skoler IKKE lukker, hvad sker der så med...?

Viborg

Krav om corona-pas til kommunalt ansatte fra på mandag: 'Det er en tillidsbaseret ordning', siger Ulrik Wilbek

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Viborg FF For abonnenter

Ny næstformand vil sætte skub i Viborg FF's udvikling - man kan tage viborgenseren ud af Viborg, men man kan ikke tage Viborg FF ud af viborgenseren

Rundt om Viborg For abonnenter

Landsbyens borgere arbejder på at genåbne købmandsbutikken: Salget af anparter er næsten i mål

Kultur

Viborgs succesfulde Englehave åbner igen: Her kan du skrive en hilsen til dem, du savner

Annonce