Annonce
Bjerringbro

Faldt for naturen: I Skibelund er der fred og ro

 Lise Kloster Gram og hendes mand købte det hyggelige sommerhus i Skibelund i 2019. Foto: Morten Pedersen
Aarhus-familie faldt for naturen, da de købte sommerhus i Skibelund.

Skibelund: Her er fred og ro og smuk natur lige uden for døren, og det nyder vi.

Sådan lyder det fra Lise Kloster Gram, som på denne regnvejrsdag er i sommerhus med sine to børn og sin far, mens hendes mand er på arbejde.

Familien købte huset på Skovagervej i foråret 2019, og det er således sommer nummer to i huset.

Annonce

- Her kommer vi ned i gear. Vi nyder, når der sker så lidt som muligt, og at vi ikke skal nå noget som helst. Vores hverdag i Aarhus er travl, og det er fint, men vi nyder at komme herud og skifte tempo. Vi ledte efter et sommerhus med højst en times kørsel fra Aarhus, og vi kiggede rigtig mange steder, blandt andet på Mols. Men da huset her i Skibelund dukkede op på Boligsiden.dk, og vi så huset, var vi solgt, fortæller hun, som er litteraturkonsulent ved Aarhus Kommunes biblioteker.

- Mange af vores venner spurgte, hvad vi skulle lave så langt væk fra Aarhus, men nu låner de gerne huset og er også glade for at være her, tilføjer hun.

Huset blev i sin tid bygget som et såkaldt A-hus på grund af formen som et A, siden er der bygget til, så det nu er omkring 70 kvadratmeter, og dertil kommet en anneks på cirka 30 kvadratmeter.

Lise Kloster Gram og hendes familie nyder sommerhuslivet, her med børnene Wilma og Ferdinand - skjult bag morfar Peder Gram. Foto: Morten Pedersen

Ingen stress og jag

Både hun og hendes mand er vokset op ved den jyske vestkyst, men i Skibelund savner de hverken klitter eller strand, for det oplever de, de når besøger familien i blandt andet Ringkøbing.

Der er hverken stress eller jag, når familien er i sommerhuset, som regel går de, når de skal købe ind i Bjerringbro, og turen kan let vare nogle timer. Forleden var de væk i seks timer, da børnene også skulle prøve Uglejagten på Bjerringbro Bibliotek.

-  Vi har allerede skabt et par traditioner blandt andet, at vi køber et hjemmebagt rugbrød ved Bergs Bageri, og vi skal i Genbrugshuset, hvor vi ofte køber en dvd-film. Når vi har set filmen nogle gange, så afleverer vi den igen i butikken, fortæller hun.


Vi har allerede skabt et par traditioner blandt andet, at vi køber et hjemmebagt rugbrød ved Bergs Bageri, og vi skal i Genbrugshuset, hvor vi ofte køber en dvd-film. Når vi har set filmen nogle gange, så afleverer vi den igen i butikken.

Lise Kloster Gram


Annonce

Fasanerne

Grunden med det hyggelige sorte træhus er på 5000 kvadratmeter, og her kommer både råvildt og mange forskellige fugle. Et par fasaner er så flittige gæster, at børnene - Wilma på seks og Ferdinand på otte år - har døbt dem Henrik og Lone.

- Der er ikke så meget at lave herude, men der er meget plads, og jeg kan godt li' skoven, fortæller Wilma.

Det er dog ikke ensbetydende med, at de keder sig.

- De nyder meget at være nede i tempo, og da vi forleden foreslog, at vi skulle køre en tur til Djurs Sommerland, så ville de hellere blive hjemme, siger Lise Kloster Gram.

Familien bruger meget tid på at gå tur, bygge huler og lave  bål og bare at gå på opdagelse i naturen.  I sommerhuset er der heller ingen elektroniske skærme, hvilket Ferdinand ikke er helt tilfreds med.

- Jeg bifalder ikke, at jeg ikke kan spille (PlayStation eller i Pad, red.)  herude, lyder det med en bestemt stemme fra Ferdinand, men både han og Wilma har nu lært at læse, men de nyder også at høre lydbøger.

- Sidste år fejrede vi Wilmas fødselsdag herude i starten af december. Og det bliver måske en tradition, at vi i starten af december tager herud og samler kogler og andet, som vi kan bruge til juledekorationer, siger Lise Kloster Gram.

Lige nu nyder familien sommeren, men ferien fik en lidt træls start, da børnene og deres mor på cykel satte kurs mod Bjerringbro.

- Jeg punkterede tre gange, og vi måtte købe lappegrej. Men så kom far heldigvis og hentede os, da mor havde lappet cyklen nogle gange, fortæller Ferdinand om den tur, som længe vil stå som et minde om sommeren 2020.

Sommerhushygge er også tid til at læse bøger.  Både Wilma og Ferdinand har lært at læse, men de nyder også at høre lydbøger. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce