Annonce
Viborg

I skyggen af covid-19

Stig Jensen Viborg
Annonce

Læserbrev: Tak til Kristian Pihl Lorentzen for et tankevækkende læserbrev om corona, mink-kaos og traktor-demonstration. Men desværre intet om, hvorledes minkavlere i 2020 kan avle mink uden at udsætte medarbejdere og omgivelser for covid-19 og dermed påføre mennesker alvorlig sygdom.

Heldigvis bliver 10 millioner mink inden for 7,8 km fra en smittet besætning aflivet i november måned, og dermed begrænses smitterisici.

Men desværre bestemmer regeringen uden hjemmel på det tidspunkt, at de sidste 4 millioner mink i Danmark også skulle aflives. Jeg undrer mig over, at et nogenlunde enigt folketing ikke kunne enes om hurtigt at tilvejebringe den nødvendige lovhjemmel. Det skriver Kristian Pihl Lorentzen heller ikke noget om.


Gad vide om minkavleren ikke selv ville have besluttet at aflive sine mink. Mange erhvervsdrivende påtager sig jo et samfundsansvar og det gælder vel også minkavlere.


Gad vide om minkavleren ikke selv ville have besluttet at aflive sine mink. Mange erhvervsdrivende påtager sig jo et samfundsansvar og det gælder vel også minkavlere.

Minkavlerne blev jo i foråret 2020 ramt af en uforudseelig katastrofe, og samfundet må hjælpe dem videre, ligesom mange andre i erhverv har måttet tilpasse sig ændrede vilkår og opgaver med en vis hjælp fra samfundet.

I det hele taget må hver enkelt af os tage et større ansvar for at begrænse covid-19, end vi plejer.

Viborg ligger jo konstant med over 50 smittede pr 100.000 langt over bekymringsgrænsen på 20, men kan vi ikke klare det uden flere restriktioner fra statsminister og sundhedsminister?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Annonce