Annonce
Rundt om Viborg

Ideer efterlyses til naturprojekt i Skals Ådal

Projektet skal forbedre naturens vilkår i Skals Ådalen. Arkivfoto: Morten Dueholm
Naturstyrelsen Himmerland vil i samarbejde med kommunerne sætte gang i et projekt, der skal udvikle naturen i en del af Skals Ådalen.
Annonce

Lindum/Sjørring: Hvordan kan Skals Ådalen blive mere attraktiv for rekreative formål, samtidig med at vilkårene for naturen i området forbedres? Det vil Naturstyrelsen Himmerland rigtig gerne høre om ved et "åben telt-arrangement", der holdes på Hobrovej 170, Tjele.

Der er åbent i teltet torsdag den 25. og fredag den 26. juni fra klokken 13 til 17 og lørdag den 17. juni fra klokken 10 til 14.

Projektet i ådalen gennemføres i et samarbejde mellem Naturstyrelsen Himmerland og de berørte kommuner, Viborg, Randers og Mariagerfjord. Området, der er omfattet, omfatter kun en lille del af Viborg Kommunes østlige ende omkring Lindum og Sjørring. Mod vest og nord er det afgrænset af Sdr. Onsild og Handest.

Projektets overordnede formål er at fremme naturindholdet i ådalen, og i teltet vil repræsentanter for Naturstyrelsen, kommunerne og de lokale landbocentre gerne høre borgeres, lodsejeres og andre lokale interessenters ønsker til ådalens fremtid og tilbuddene i området. For eksempel udkigsposter, overnatningssteder og vandrestier.

Samtidig vil de gerne høre landmændenes ideer  til, hvordan landbrugsdriften kan bidrage til pleje af naturen og en øget klimaindsats. Der vil være information om projektmuligheder og støtteordninger, jordfordeling og andre kompensationsmuligheder.

Annonce

En bred indsats

Området i ådalen indgår i en større planlægning for en række såkaldte Natura 2000-områder i Himmerland og Midtjylland. EU er med til at finansiere projektet.

Kjeld Lundager Jørgensen, der er projektleder, siger i en pressemeddelelse:

- Ideen med projektet er at udvikle en plan for en bred indsats, der kan tilgodese en række forskellige interesser, der er knyttet til området, herunder landbrug, naturpleje, klima, vandløb samt lokalområdets ønsker for udviklingen af området.


Ideen med projektet er at udvikle en plan for en bred indsats, der kan tilgodese en række forskellige interesser, der er knyttet til området, herunder landbrug, naturpleje, klima, vandløb samt lokalområdets ønsker for udviklingen af området.

Kjeld Lundager Jørgensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce