Annonce
Kultur

Idrætscenter vil gerne inddrage naturen: De unge manglede til workshop for idræt og kultur

 Formanden for Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, Morten Madsen, ærgrer sig over, at de unge udeblev fra workshop. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter vil gerne udvide med aktiviteter i naturen.

Bjerringbro: En ny hal kan vi altid bruge, men der skal andet til end blot en hal.

Sådan lyder det fra formanden for Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, Morten Madsen, efter workshoppen forleden. Omkring 35 mennesker deltog i arrangementet, hvor planen var, at folk skulle komme med gode ideer til, hvordan Idrætsparken inden for de næste tre-fem år kan blive endnu mere attraktiv for både børn, unge og ældre. Og ideer var der nok af, både de realistiske og også de mere luftige.

Et af de store ønsker er at lave flere udendørs aktiviteter, måske med nogle outdoor stationer rundt i områdets skove og ved Gudenåen, så man på en måde også kan binde byen sammen. En anden idé er en halv hal med for eksempel en springgrav, men hvor der også er plads til foredrag, musik og andre kulturarrangementer.

Annonce

Haltider

- Men det skal ikke bare være en hal, for det er der ingen fonde, som vil give penge til, det skal være noget nyt med i sådan et projekt, for at vi kan tiltrække fondspenge. Og desuden skal vi se på, hvordan vi kan udnytte haltiderne bedre end, vi gør nu. Men det er svært, for alle vil have de bedste tider, og for eksempel er sene aftentider ikke populære, siger Morten Madsen.

- Desværre var der ingen unge mennesker til workshoppen, og det er ærgerligt, for det er vigtigt, at så mange som muligt bliver hørt, og de unge har jo også ønsker til, hvordan vi på sigt kan udvikle Idrætsparken, og ikke mindst på kulturdelen, tilføjer Morten Madsen.

Desværre var der ingen unge mennesker til workshoppen, og det er ærgerligt, for det er vigtigt, at så mange som muligt bliver hørt, og de unge har jo også ønsker til, hvordan vi på sigt kan udvikle Idrætsparken, og ikke mindst på kulturdelen.

Morten Madsen, fmd. for Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter.

Han glæder sig dog over, at der blandt de fremmødte var mange af de mennesker, der i forvejen er aktive i og ved Idrætsparken, og ved hvad, der eventuelt kan gøre stedet endnu mere attraktivt.

Annonce

Hjælp udefra

Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter har allieret sig med firmaet Primus Motor  i Ry, som også er inddraget i arbejdet med at bygge en ny hal i Rødkærsbro. Firmaet deltog i mødet og tog alle ideer med hjem. Firmaet gennemgår nu alle ideer, og Morten Madsen forventer, at der kommer et udspil inden sommerferien.

- Vi syv mand i bestyrelsen og halledelsen kan ikke klare det alene, så det er fint at købe os til hjælp udefra, hvis vi skal have noget at arbejde videre med. Vi vil søge penge hos forskellige fonde, og det arbejde skal Primus Motor hjælpe med, siger han.

Morten Madsen håber også, at Viborg Kommune vil give penge til de nye ting i Idrætsparken.

- Vi ved godt, at kommunen har mange andre projekter, men hvis kommunen siger nej, så må vi skalere ned, siger han.

Workshoppen har været undervejs længe, men det var et af mange arrangementer, som blev skubbet på grund af coronaen. I øjeblikket arbejder Idrætsparken med anlæg af padelbaner og hyttebyggeri.

- Hytterne er stadig meget vigtige, for at vi kan få hele området til at hænge sammen, men det kan blive svært at få fondspenge til det, måske skal vi overveje at bygge dem i træerne for at tiltrække opmærksomhed, siger han med et smil.

Annonce

Prisstigning

På grund af de stigende materialepriser bliver padelbanen med to indendørs og en udendørsbane 300.000 kroner dyrere end forventet.

- Jo, vi har pengene, men det er da ærgerligt at skulle bruge dem på det, bare fordi materialerne er steget så meget, siger Morten Madsen, som glæder sig over, at der nu er lavet en fastprisaftale, så man ikke risikerer flere prisstigninger på det projekt.

I den forbindelse fik Idrætsparken lidt ekstra penge i kassen, da centret vandt den Toyota Aygo, som var hovedgevinsten i Bjerringbro Chancen ved årets messe. Bilen blev solgt, og de cirka 100.000 kroner kom i kassen. Planen er, at byggeriet af padelbanen kan begynde inden sommerferien og stå klar til efteråret.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Bjerringbro

Se video: Efterskoleelev efterlyser gallapartner

Kultur

Er der nogen, der mangler en badeand?

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Kultur For abonnenter

Marie er født, opvokset og bor stadig i Viborg: - Jeg har bare aldrig haft et behov for at komme væk

Kultur

Fem fantastiske oplevelser til din lange weekend: Bonnie Tyler, Stig Rossen, bronzekamp og kirkemusik

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Annonce