Annonce
Kultur

Idrætsråd: Dårlig sagsbehandling i sag om crossbane

Formanden for Bjerringbro Cross Klub Søren Sørensen er gal, skuffet og rasende over udviklingen i sagen om en ny bane til crossklubben. Arkivfoto: Morten Pedersen
Brev om Bjerringbro Cross Klubs planer var ikke med til sagsbehandling.

Bjerringbro: "Vi undrer os over, hvorfor der rejses et helt andet spørgsmål end det, vi stiller. Hvorfor er vores brev og referencer ikke en del af sagsfremstillingen, og hvorfor har der ikke været nogen dialog."

Sådan lyder det i et brev til politikerne i Viborg Byråd fra formanden for Viborg Idrætsråd Preben Jensen efter, at Økonomi- og erhvervsudvalget onsdag indstillede til byrådet, at der ikke ikke skal ændres på hverken stilleområdet ved Vindum Skov eller på en økologiske forbindelseslinje.

Indstillingen betyder, at Bjerringbro Cross Klub ikke kan anlægge den bane på Bjerring Hede, som har været på tegnebrættet i flere år. Den endelige beslutning tages på byrådsmødet onsdag.

- Det er bekymrende, at politikerne ikke har modtaget en ordentlig sagsfremstilling. Ordentlighed er en af Viborg Kommunes centrale værdier, skriver Preben Jensen i brevet.

Annonce

Ingen dialog

Viborg Idrætsråd har støttet planerne om en crossbane på Bjerring Hede siden starten, og formanden Preben Jensen undrer sig meget over, at politikerne ikke har taget rådet med på råd.

- 6. september sendte vi et brev til Viborg Kommune, hvor vi bad kommunen om at afklare retningslinjer for stilleområder. I brevet peger vi på viden om en moderne, dynamisk forståelse af stilleområder - anbefalet af Miljøstyrelsen og brugt af andre kommuner - samt stiller os til rådighed for en dialog, skrive Preben Jensen.

- Siden har vi henvendt os til Teknik & Miljø forvaltningen flere gange for at høre, om der er nyt og opfordret til dialog og samarbejde. Vi har fået at vide, at kommunen ville vende tilbage til os, når kommunen var klar. Det er ikke sket, tilføjer han.

Ændres - ikke flyttes

- Lørdag 7. december kunne vi via link fra Viborg Kommunes generelle nyhedsbrev læse en sagsfremstilling til ØEU, hvor der bliver lagt op til, at ØEU skal forholde sig til, om stilleområdet skal flyttes. Altså et helt andet spørgsmål, end det vi rejste i brevet. Desuden konstaterede vi, at vores brev fra 6. september ikke fremgik af sagsfremstillingen ligesom den nyere viden, vi henviste til i vores brev heller ikke en del af sagsfremstillingen, skriver Preben Jensen.

Han håber, at byrådet vil revurdere indstillingen fra ØEU og sende sagen tilbage til ny behandling i forvaltningen.

Formanden for Bjerringbro Cross Klub Søren Sørensen undrer sig også meget over, at Økonomi- og erhvervsudvalget ikke har taget stilling til den nye måde at fortolke stilleområder på.

- Jeg mener, at beslutningen er taget på et forkert grundlag, fordi politikerne ikke har kigget på Miljøstyrelsens beskrivelser af stilleområde fra 2016. Jeg syntes jo, at både politikere og forvaltning burde invitere os til et møde, hvor vi diskuterer, om der er andre muligheder, sagde cross-formanden til avisen torsdag.

Han føler sig holdt for nar og er både gal, skuffet og rasende over, at Bjerringbro Cross Klub formodenlig ikke får lov til at anlægge en bane på Bjerring Hede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Van(d)vittig situation: Tangeværket åbnede for nødslusen

Sport For abonnenter

Vild udvikling på halvandet år: Nu venter OL og attentat på legendarisk dansk rekord

Annonce