Annonce
Sport

Idrætsråd forstår atletikklubs drøm - men behov og økonomi er noget andet

Morten Erfurth (t.h.) synes, at der med opførelsen af den nye idrætshal i Overlund, bliver fundet en god løsning på Viborg AM's udfordringer med indendørs træning. Arkivfoto: Morten Pedersen
Sportschef for Viborg Idrætsråd, Morten Erfurth, mener, at der er fundet en løsning, som imødekommer Viborg Atletik og Motions behov for indendørs faciliteter.
Annonce

Viborg: - En lappeløsning.

Sådan kalder Viborg Atletik og Motions formand Brian Andersen det faktum, at klubben må kigge langt efter en ny atletikhal og i stedet bliver en del af det 211 millioner kroner dyre projekt "Lysningen", som både indeholder en ny skole og en ny idrætshal i Overlund.

Det betyder ikke, at Viborg AM er utilfreds med planerne, som efter sommerferien 2023 vil give klubben mulighed for at træne indendørs under klart bedre forhold, end det er tilfældet i øjeblikket.

Men i Viborg AM drømmer man om mere - nemlig en decideret indendørs atletikhal, som vil kunne løfte træningen yderligere, øge antallet af medlemmer og være med til at skille Viborg AM positivt ud fra det meste af det øvrige atletik-Danmark, hvor indendørs atletikhaller er en mangelvare.

I Viborg Idrætsråd, som er en interesseorganisation for idrætten i Viborg Kommune, kan sportschef Morten Erfurth godt forstå drømmen, men lægger man den væk og kigger nøgternt på behov og økonomi, så er det ikke realistisk med en ny atletikhal til 25-30 millioner kroner.

- Det kan vi ikke retfærdiggøre over for de andre idrætsgrene i kommunen. Jeg synes, at de indendørs faciliteter til Viborg AM, som bliver indarbejdet i "Lysningen", er vældig tilfredsstillende, og den ny hal i Overlund vil desuden ligge tæt på atletikklubben, siger Morten Erfurth, og fortæller, at Viborg AM løbende har været en del af dialogen om de fremtidige planer for de indendørs atletikaktiviteter.

Jeg synes, at de indendørs faciliteter til Viborg AM, som bliver indarbejdet i "Lysningen", er vældig tilfredsstillende, og den ny hal i Overlund vil desuden ligge tæt på atletikklubben.

Morten Erfurth, sportschef i Viborg Idrætsråd

Annonce

Følger anbefalinger

Viborg Idrætsråd udarbejdede i 2018 rapporten "Screening af halfaciliteter i Viborg Kommune", som dannede grundlag for idrætsrådets anbefalinger af, hvor de kommunale kroner til halprojektet skulle fordeles.

Her opfordrede idrætsrådet til, at der blev brugt fire millioner kroner på at integrere indendørs faciliteter til Viborg Atletik og Motion i allerede planlagt halbyggeri.

- Og det, som pilen peger på nu for atletikklubben, er faktisk helt i overensstemmelse med vores anbefalinger. Jeg synes, det er en løsning, som imødekommer atletikklubbens behov. Som det ser ud lige nu, bliver der i den nye idrætshal i Overlund plads til en integreret sandgrav til længdespring, en springgrav, som kan bruges til højdespring og gymnastik, mulighed for kastediscipliner samt fire løbebaner på cirka 75 meter. I øjeblikket bliver der arbejdet på en løsning til et gulv, hvor der både kan løbes med pigsko og spilles håndbold, siger Morten Erfurth.

I forbindelse med halanalysen blev der udarbejdet nogle pejlemærker. Økonomisk blev det besluttet, at hvis der skal bygges nyt, så er et af kravene, at brugerne selv kan finansiere 50 procent af beløbet.

Det vil i Viborg AM's tilfælde betyde, at klubben skal kunne fremskaffe 12-15 millioner kroner til en indendørs atletikhal.

Brian Andersen lægger ikke skjul på, at Viborg AM drømmer om en indendørs atletikhal, men han tror på, at klubben kan få noget godt ud af den nye idrætshal i Overlund. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Fiskene har fundet vej til åerne

Rundt om Viborg

Ældre mand fik stjålet sin pung i supermarkedet: To østeuropæere fanget på video

Annonce