Annonce
Sport

Idrætsrådets formand appellerer til foreningernes medlemmer: Betal jeres kontingent

Flere fodboldklubber i Viborg Kommune har endnu ikke opkrævet kontingent for et forår, hvor bolden har ligget helt stille. Arkivfoto: Morten Pedersen
Det vil være et mareridt for idrætsforeningerne, hvis medlemmerne nægter at betale kontingent, fordi de føler, at de ikke har fået noget for pengene. Sådan lyder meldingen fra Viborg Idrætsråds bestyrelsesformand.
Annonce

Viborg: - Kontingentet er idrætsforeningernes eksistensgrundlag. Hvis kontingentet forsvinder, så er der ingen foreninger.

Ordene kommer fra Preben Jensen, som er bestyrelsesformand for både Viborg Idrætsråd og Viborg Gymnastik-Forening.

Han betoner vigtigheden af, at medlemmerne bakker om foreningslivet, så Viborg undgår eksempler som det i Skive, hvor fodboldklubben Skive IK i sidste uge meldte ud, at kun en tredjedel af kontingentet var kommet ind ved den normale deadline for betaling. Det svarede til 130.000 ud af 400.000 kroner.

- Jeg kan godt forstå, at man som medlem står i et dilemma, hvor man tænker over, hvornår man kan komme i gang med at dyrke idræt igen. Men jeg vil gerne appellere til, at man hjælper klubberne, så de kan komme godt videre. At betale kontingent er en lille ydelse for det enkelte medlem, men en kæmpe hjælp for den enkelte forening, siger Preben Jensen.

At betale kontingent er en lille ydelse for det enkelte medlem, men en kæmpe hjælp for den enkelte forening.

Preben Jensen, bestyrelsesformand for Viborg Idrætsråd

Annonce

Mareridt at ringe rundt

Eksempelvis har flere fodboldklubber i Viborg Kommune endnu ikke indkrævet kontingent. Derfor er det uvist, om medlemmerne har i sinde at betale for forårssæsonen, selv om de i denne periode er blevet forment adgang til græsset og legen med bolden.

Preben Jensen krydser fingre for, at klubberne ikke skal til at rykke for kontingentet.

- Langt de fleste i foreningslivet er frivillige, og det vil være et mareridt for klubberne, hvis en kasserer skal til at ringe rundt til mange medlemmer for at rykke for kontingentet. Og hvis kontingentet helt udebliver bliver det et mareridt for foreningerne, siger Preben Jensen, som har oplevet stor opbakning i sin egen forening.

- Vi har 1200-1400 medlemmer i Viborg Gymnastik-Forening, og vi har kun haft tre henvendelser om, hvordan man skulle forholde sig til at betale kontingent i forårssæsonen. Og alle tre havde forståelse for, at man skulle betale, siger Preben Jensen, som pointerer, at det ikke skal undervurderes, at foreningerne også bevarer medlemstilskuddet på 200 kroner per person under 25 år, når kontingentet bliver betalt.

Annonce

Forventer ingen grådighed

Preben Jensen glæder sig over, at der blandt de lokale politikere er bred enighed om at bakke foreningslivet op. Tre millioner kroner fra næste års udviklingspulje skal bruges til at lappe de økonomiske huller, som breddeidrætten i Viborg Kommune vil blive ramt af på grund af corona-krisen.

Endnu er det ikke besluttet, hvordan pengene skal fordeles, men Preben Jensen forventer, at de lokale foreninger vil kunne håndtere støtten på en fair måde.

- Jeg synes, at vi i Viborg Kommune via Viborg Idrætsråd har et fabelagtigt godt samarbejde de enkelte sportsgrene imellem. Jeg synes ikke, at jeg oplever grådighed, og jeg tror, at foreningerne kun vil søge om de penge, som de har behov for. Frivillig idræt handler jo heller ikke om at skabe overskud, men om at bruge pengene på selve idrætten, siger Preben Jensen.

Ud over den ekstra støtte på lidt mere end tre millioner kroner, har byrådet i Viborg Kommune givet tilsagn om, at lokaletilskud vil blive tildelt foreningerne som normalt. Det sker på trods af, at der kun har været få aktiviteter eller slet ingen i denne halvsæson.

- Jeg vil gerne rose økonomiudvalget, kulturudvalget, ja, alle politikerne for at gøre det, der skal til for at hjælpe foreningslivet i den nuværende situation, siger Preben Jensen.

Preben Jensen appellerer til, at medlemmerne betaler deres kontingent. Idrætsforeningerne har hårdt brug for pengene. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Knivmand fra Sct. Mathias Centret er sigtet for drabsforsøg: Blev fængslet i bare fødder

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK: - Specielt at være den ældste på holdet

Annonce