Annonce
Rundt om Viborg

Igen gudstjenester i de lokale kirker

Der er plads til 22 personer i Ørum Kirke. Arkivfoto: Preben Madsen
Der er et begrænset antal pladser, men der er igen gang i gudstjenesterne i Ørum, Viskum og Vejrum.
Annonce

Ørum: Julegudstjenesterne blev som bekendt aflyst, men nu er der igen gang i kirkernes gudstjenester. Det gælder også i Ørum, Viskum og Vejrum sogne, hvor kirkegængerne dog som andre steder må leve med corona-begrænsninger i forhold til de almindelige gudstjenester.

Arealkravet er ændret, så der er plads til et begrænset antal kirkegængere. I Ørum Kirke kan der være 22 personer, og i kirkerne i Viskum og Vejrum er der hvert sted plads til 15 personer, ifølge kirkernes hjemmeside.

Gudstjenesterne er uden fællessang og må maksimalt vare 30 minutter, og kirkegængerne skal holde to meters afstand, med mindre de kommer fra samme husstand.

På hjemmesiden understreger sognepræst Søren Christensen, at der altså fortsat holdes gudstjenester.

"Her forkyndes håb og lys i mørket, og det er et budskab, der er brug for i denne tid," skriver han.

Sognepræsten understreger også, at han gerne kommer på besøg til samtale og eventuel nadverfejring i hjemmet, men at han for ikke at trænge sig på ikke kommer uopfordret.

Annonce

Begravelser og bisættelser

Andre af kirkens aktiviteter ligger stille på grund af nedlukningen. Morgensang den første eller anden torsdag i måneden er ind til videre aflyst, og man holder også pause med baby-salmesang og sogneaftener med videre.

Ved begravelser og bisættelser gælder de samme retningslinjer i kirkerummet som ved gudstjenester, men ved den del, der foregår udenfor på kirkegården, må der være 50 personer. Her må man også gerne synge, men man skal som inde i kirken overholde afstandskravet på to meter.

https://modules.wearehearken.com/viborg-folkeblad/embed/5216.js


Her forkyndes håb og lys i mørket, og det er et budskab, der er brug for i denne tid.

Søren Christensen, sognepræst.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg præsident-skiftet i USA: Trump har efterladt afskedsbrev til Biden

Annonce