Annonce
Debat

Igen, igen… urigtige beskyldninger mod HedeDanmark - sådan har det været de seneste tre år

Læserbrev: Svar på endnu debatindlæg fra Martin Bay Kristensens i Viborg Stifts Folkeblad 3. september 2021:

Så prøver vi igen. Jeg skal på forhånd beklage, hvis dette læserbrev virker bekendt. Det er nemlig et svar på det seneste læserbrev fra Martin Bay Kristensen (MBK) – et læserbrev som mere eller mindre er en gentagelse af hans beskyldninger gennem de sidste mere end 3 år.

MBK har således utallige gange været gæst på blandt andet Viborg Stifts Folkeblads debatsider. Emnet er som sædvanlig hans betragtninger om HedeDanmarks aktiviteter på vores miljøcenter i Stoholm, og hvordan disse i hans optik påvirker lokalområdet.

Annonce

Vi hilser naturligvis al interesse i vores aktiviteter på tværs af landet velkommen, og vi anerkender selvfølgelig også, at fri debat er én af grundstenene i et velfungerende lokaldemokrati.

Dog viser en gennemgang af MBK's læserbrevsaktivitet i denne avis og andre af lokalområdets medier utallige gentagelser af de samme udokumenterede påstande. Påstande som jo altså ikke bliver rigtige af at blive gentaget igen og igen:

MBK ynder at berette kreativt om, hvordan vi i HedeDanmark - ifølge MBK - gennem forskellige metoder ødelægger naturen i Stoholm. Senest i nærværende avis den 3. september 2021, hvor MBK tager endnu en runde med beskyldninger mod HedeDanmark.

Den konkrete anklage er igen, at vi bevidst har begravet levende fugleunger og tippet forurenet jord ud i lergraven som ved regnvejr ender i Jordbro Å. Og så har MBK krydret sine anklager med henvisning til en aftale med kommunen, der ikke skulle være overholdt.

Intet af ovenstående har dog hold i virkeligheden.

Vi lytter meget gerne til kritik og vil lytte særdeles interesseret til vores naboers bekymring – især hvis der skulle vise sig at være noget, vi kan gøre bedre.

Derfor har vi også flere gange drøftet MBKs bekymringer med ham – både fysisk og telefonisk. Uden synderligt held må vi dog konstatere. Vi kan konstatere, at MBK fortsætter med at fremsætte de samme urigtige beskyldninger mod os på trods af, at vi kan tilbagevise og HAR tilbagevist dem mange gange - også i denne avis (og mange andre).

Vi skal overholde en række krav som et led i den miljøgodkendelse, som vi har fra Viborg Kommune. Blandt andet skal vi for alle læs kunne dokumentere, hvem der afleverer jord hos os, og hvor den jord stammer fra. Vi tipper heller ikke jord i lergraven, med mindre det er klassificeret som ren jord af Viborg Kommune.

Alle – inklusiv MBK – kan til enhver tid få oplyst, hvilke krav vi skal leve op til på miljøcenteret. Hos myndighederne kan alle få information om, præcist hvordan vi håndterer overskudsjord og andre ressourcer til genanvendelse.

Alle – inklusiv MBK – kan til enhver tid få oplyst, hvilke krav vi skal leve op til på miljøcenteret. Hos myndighederne kan alle få information om, præcist hvordan vi håndterer overskudsjord og andre ressourcer til genanvendelse.

Vi begraver naturligvis heller ikke dyr under jord - hverken digesvaler eller andre. Og baggrunden for, at de ikke er i området i dag, skal nok findes i den rigtige virkelighed, nemlig at der for et par år siden flyttede et rovfuglepar ind, som yngler i vores bygninger. Og det holder andre fugle væk – også digesvalerne.

Og den aftale, MBK henviser til, er der vist ingen andre end ham selv, der har kendskab til, men MBK er naturligvis altid velkommen til at gøre os andre klogere i den henseende.

MBK lader sig næppe overbevise om, at vi i HedeDanmark lever op til vores vision om at bygge en bæredygtig fremtid med naturen som partner, og derfor naturligvis behandler naturen ordentligt både i Stoholm og alle andre steder med dette bidrag til debatten, men vi håber, at lokalavisens øvrige læsere får et mere nuanceret syn på HedeDanmark og vores aktiviteter i Stoholm, end de får gennem MBK’s utallige og enslydende læserbreve.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tidsplan er klar: Nu river Bach Gruppen Vesterbro Torv ned

Leder For abonnenter

Vesterbro Torv: Så siger vi snart farvel til ruinen!

Rundt om Viborg

Lystfiskere er bekymrede: Karup Å er misfarvet af okker

Debat

Det er vores forbandede pligt at lytte – især til dem der ikke råber højt

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Debat For abonnenter

Vi ved, mordene også kunne ske i Viborg

Debat

Kronik: Hvorfor det er så vigtigt at kunne undre sig?

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Sundhed

Denne aldersgruppe er den mindst stressede af alle

Viborg FF For abonnenter

Viborg FF spillede solid reservekamp mod Hobro - U19-bomber og erfaren Viborg-dreng sprang i øjnene

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Annonce