Annonce
Rundt om Viborg

Igen luftvej til hovedstaden: Snart seks daglige fly fra Karup

Fra den 10. august flyver DAT igen dagligt fra Midtjyllands Lufthavn til København - og retur. Arkivfoto: Morten Dueholm
Efter næsten fem måneders pause flyver DAT fra den 10. august atter i rutefart mellem Karup og København. Fra den anden uge vil der være seks daglige afgange.

Karup: Siden midten af marts har der været ret stille i Midtjyllands Lufthavn, hvor de få medarbejdere, som ikke har været hjemsendte under coronakrisen, kun har skullet håndtere et antal charterafgange og -ankomster. Blandt andet ferierejser til og fra Bornholm.

Men fra mandag den 10. august flyver DAT (Danish Air Transport) igen i fast rutefart mellem Karup og København. Den første uge dog kun med tre daglige afgange på hverdage - og sammenlagt fem lørdag-søndag. Men i den anden uge - altså fra den 17. august - øges frekvensen, så der mandag-fredag flyves seks gange dagligt frem og tilbage mellem det midtjyske og hovedstaden. I hvert fald i en periode, for DAT har det med at veksle mellem antallet af daglige flyvninger - afhængig af sæsoner og ferieperioder.

Billet-kompensation

Når det danske flyselskab ret hurtigt kommer op på seks afgange om dagen, hænger det formentlig blandt andet sammen med luftfartspakken, som betyder, at staten i en periode giver kompensation for tabte billetindtægter ved at dække ud fra forskellen mellem en belægning på 20 procent og 70 procent.


Vi er nogenlunde sikre på, at vi kan undgå afskedigelser i stort omfang.

Jesper Rungholm, DAT-direktør til Check-in.dk


Sagt med andre ord: Kan DAT få solgt en femtedel af flysæderne, betaler staten for andre 50 procent af sæderne.

Annonce

Undgår massefyringer

DAT, der siden coronakrisen brød ud, har været omfattet af lønkompensationsordningen, regner dermed at undgå masseafskedigelser. I modsætning til andre flyselskaber, eksempelvis SAS.

Direktør og ejer Jesper Rungholm tror dog ikke, at DAT helt undgå at fyre folk. Hvor mange vil afhænge af udviklingen i flytrafikken - DAT flyver også blandt andet på ruterne Aalborg-København og Rønne-København. Det vil også spille ind, om selskabets ledelse vil kunne indgå aftaler med eksempelvis deltid med nogle af medarbejderne.

Det siger han til luftfartsmediet Check-in.dk.

Siden midten af marts har der været stille i Midtjyllands Lufthavn ved Karup. De fleste medarbejdere har været sendt hjem med lønkompensation. Arkivfoto: Morten Dueholm

Jesper Rungholm er i øvrigt ikke helt tilfreds med, at DAT - fordi man straks benyttede sig af lønkompensationen - ikke kan anvende en senere ændring, der betyder, at andre virksomheder har kunnet kombinere lønkompensationen med aftaler om midlertidig lønnedgang for medarbejdere. Dermed har DAT skullet betale gage til nogle af hjemsendte, idet den statslige lønkompensation kun dækker op til 30.000 kroner om måneden per medarbejder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce