Annonce
Viborg

Igen slut med mønter og sedler i busserne: Åbner for betaling med mobilepay

Denne gule Viborg-bybus er nu igen kontantfri zone - og det er resten af regionens rutebiler i øvrigt også. Arkivfoto: Morten Pedersen
Midttrafik triller fra dags dato ind i et "selvbetjeningsmiljø". Det vil sige, at det igen bliver umuligt at betale for busbilletten med en mønt eller en pengeseddel.
Annonce

Viborgegnen: Fra og med i dag, torsdag 14. januar, er det ikke længere muligt at købe en billet i busserne i Viborg og omegn - i hvert fald ikke hvis man har tænkt sig at betale for billetten med mønter eller sedler.

Det oplyste det regionale busselskab, Midttrafik, onsdag i en pressemeddelelse.

Selskabet, som driver både bybusser i Viborg og regionalbusser ind og ud af byen, vælger nu at afvise kontantbetaling for at passe på sine chauffører.

Tiltaget sker ifølge Midttrafik for at beskytte chaufførerne, så de fortsat kan varetage den kritiske infrastruktur, som busserne udgør i samfundet. Beslutningen er taget på baggrund af regeringens seneste restriktioner om øget afstand i kollektiv trafik.

- Vi skal passe godt på hinanden, og det gælder både kunder og chauffører. Derfor har Midttrafik på linje med de øvrige trafikselskaber i Danmark besluttet, at det betjente salg i busserne lukkes midlertidigt, siger Thomas Dalgaard Mikkelsen, talsmand for Midttrafik.

Annonce

Selvbetjeningsmiljø

Som nogle måske vil huske, var det heller ikke under forårets nedlukning muligt at betale med kontanter for en busbillet.

Det var et tiltag, der særligt blandt ældre og personer med handicap mødte modstand, og folkebladet bragte blandt andet en historie om en 94-årig kvinde, som i april måtte tage sin rollator og forlade en bybus, fordi hun som sædvanlig ville betale med kontanter.

Fra 6. august blev det igen muligt at betale med mønter og sedler ved chaufføren, men det blev mødt af modstand fra chauffører og fagforeninger.

Det er endnu ikke sikkert, hvem der vil sætte sig imod det nye forbud mod fysiske penge i busserne, men Midttrafik oplyser i pressemeddelelsen, at en hel del kunder siden forårets nedlukning er begyndt at bruge de andre billetformer, som ikke betales med kontanter.

Midttrafik kalder den nye service-forringelse for et "selvbetjeningsmiljø" og henviser til sin app, webshop, rejsekort og pensionistkort, hvis gruppen af betalingsvillige kontantbrugere alligevel vil køre med.

Annonce

Mobilepay og prisstigning

Derudover har selskabet midlertidigt oprettet mulighed for at betale med mobilepay.

Betalingen skal ske, inden kunden er steget på bussen, og kunden skal derfor kende prisen og Midttrafiks mobilepay-nummer 545430, inden busturen begynder.

Netop prisen skal man være særligt skarp på, for i en anden pressemeddelelse fra trafikselskabet onsdag bebudes det, at prisen på rejsekort, klippekort, pendlerkort og deltidspensionistkort sættes op fra på søndag 17. januar.

De nye priser findes på Midttrafiks hjemmeside.

For at beskytte chaufførerne mod smitsomme sygdomme vil de i den kommende tid ikke stå for billetkontrol. Det vil kontrollørerne tage sig af.


Vi skal passe godt på hinanden, og det gælder både kunder og chauffører. Derfor har Midttrafik på linje med de øvrige trafikselskaber i Danmark besluttet, at det betjente salg i busserne lukkes midlertidigt

Thomas Dalgaard Mikkelsen, Midttrafik
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Annonce