x
Annonce
Viborg

Igen stort smil hos Viborg Minimarked: Vil fremover ikke indføre fødevarer fra andre lande

Viborg Minimarked i Jernbanegade har atter fået en glad smiley op at hænge i vinduet til venstre for indgangen. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Fødevarebutikken Viborg Minimarked i Jernbanegade har igen fået den gladest mulige smiley i kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen.

Viborg: Der er igen kommet et bredt smil op at hænge i vinduet hos Viborg Minimarked i Jernbanegade.

I begyndelsen af november fik forretningen ellers en sur smiley i Fødevarestyrelsens kontrolrapport, da man dengang ikke havde styr på den dokumentation, som skal klarlægge, hvor dens fødevarer på hylderne kommer fra.

Dengang udvalgte Fødevarestyrelsens udsendte medarbejdere 12 fødevarestikprøver, og ud af dem var der to varer, som Viborg Minimarked ikke havde den nødvendige sporbarhedsdokumentation på.

Det kostede en sur smiley og en bøde på 7500 kroner.

Men det blev der lavet om på ved det nye besøg fra Fødevarestyrelsen i mandags. På dette opfølgende kontrolbesøg kunne fødevarerejseholdet konstatere, at alt var i den skønneste orden.

Annonce

Opfølgende kontrolbesøg

Af den seneste kontrolrapport fremgår det, at virksomheden siden novemberkontrollen ikke har indført fødevarer fra andre lande - og at den heller ikke agter at gøre det i fremtiden. De fødevarer, som forretningen har købt eller modtaget siden kontrolbesøget i november, er udelukkende fra danske leverandører, står der i kontrolrapporten.

Ved kontrolbesøget i mandags foretog fødevarerejseholdet igen en stikprøvekontrol - denne gang med 15 produkter fra butikken.

Der var dog ét af disse produkter, som Viborg Minimarked ikke kunne fremvise sporbarhedsdokumentation på, men kontrollanterne mente, at dette lå under bagatelgrænsen, og forretningen fik derfor alligevel den gladest mulige smiley.

På grund af den sure smiley i november kan Viborg Minimarked se frem til endnu et opfølgende kontrolbesøg i den nærmeste fremtid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce