Annonce
Viborg

Har brugt meget tid på at planlægge studentertiden: - Øv

19-årige Cindy Le går på Viborg Gymnasium og HF. Hun er ked at, at årets afslutning på gymnasietiden bliver noget anderledes end tidligere. Privatfoto.
Eleverne i 3.g på landets gymnasier kommer ikke til rigtig eksamen, og festlighederne efter afslutningen ser også fesne ud. "Øv", siger 19-årige Cindy Le, der har brugt meget tid på at planlægge studentertiden for sig selv og hendes mange kammerater på Viborg Gymnasium og HF.

Viborg: Nej, intet ungt menneske kæmper sig igennem tre års intensiv undervisning med det ene formål at få en hvid hue på hovedet og så holde en håndfuld fede fester.

Men, men, men. Den hvide hue, gallafesten i det fine tøj, studenterkørslen og festerne er bare en del at hele pakken, og nogle elever i gymnasiernes ældste årgang bruger faktisk en del tid på at planlægge det hele, så alle får nogle uforglemmelige oplevelser.

19-årige Cindy Le fra Viborg Gymnasium og HF er en af disse.

- Det er bare så træls og ærgerligt, at det hele slet ikke bliver, som vi havde planlagt efter, siger hun.

Først havde Cindy og en kreds af andre aktive i gallaudvalget valgt den 2. maj som den store dag for gallafesten. Så blev datoen skubbet til den 16. maj. Det gik heller ikke, så nu arbejder de på, at den kan blive den 24. juni, når de sidste eksaminer efter planen er afsluttet.

- Nu må vi se. Måske bliver der slet ikke nogen festligheder. Der er jo aflyst festivaler, koncerter og mange andre ting, siger hun.

Hun skjuler ikke sin skuffelse over, at netop hendes årgang ikke får mulighed for at fejre deres farvel til skolelivet efter 13 år.

- Selvom der måske bliver en slags fest, så skal man jo stadig være sammen på en helt anden måde. Alle de kram og knus, som alle studenter har givet hinanden tidligere, kan vi jo nok ikke. Det er hårdt, synes jeg.

Landets gymnasieskoler venter lige nu på, hvordan året skal afsluttes. Meldingen fra statsministeren mandag aften var, at 3.g'erne skulle vende tilbage til skoler i et vist omfang den 15. april, men mere ved skolerne i skrivende stund ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Korstog mod de frie skoler

Viborg FF

Silkeborg-direktør med hjertesuk og opfordring til VFF-fans - bliv hjemme fra topkamp i Silkeborg

Annonce