Annonce
Sport

Ikke nok rutine: Anna Kristensen vraget til VM-hold

Anna Kristensen skal ikke med til VM i år. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Trods storspil i ligaen får Viborg HK's 19-årige målmand Anna Kristensen ikke lov til at rejse med landsholdet til det forestående VM i Japan.

København: Viborg HK's Anna Kristensen og Pauline Bøgelund bejlede begge til én af de to reservepladser, som landsholdets træner, Klavs Bruun Jørgensen, manglede at udtage forud for VM i Japan.

Især førstnævnte har via gentagne store præstationer i ligaen formentlig haft en del lodder i tombolaen, men det var altså Nykøbings Cecilie Greve, som kom med som målmand, mens Københavns Mia Rej - knapt så overraskende - blev udtaget som ekstra playmaker.

Og det var Greves rutine, som blev afgørende for valget af reservekeeper.

- Selvom Amalie Milling og Anna Kristensen har gjort det fremragende på klubholdet, og når vi har haft dem med på landsholdet, vurderede vi, at skulle vi få brug for at skifte målvogter, var det vigtigt med en rutineret spiller, der har stået rigtig mange kampe på øverste niveau og ikke mindst har prøvet at stå ved slutrunder før, siger Klavs Bruun Jørgensen i DHF's pressemeddelelse.

Anna Kristensen har gjort det særdeles fremragende for VHK i denne sæson. Efter 12 ligakampe for de grønne står hun med en samlet redningsprocent på imponerende 42,6. Kun overgået af landsholdets Althea Reinhardt, som står for topholdet Odense.

Trods fravalget bliver Viborg HK flot repræsenteret ved verdensmesterskabet. Line Haugsted og Kristina Jørgensen skal begge repræsentere Danmark, mens Carin Strømberg og Moa Högdahl skal tørne ud for henholdsvis Sverige og Norge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Marc har levet med hustruvold: - Det værste var ikke slagene - det var ordene

Annonce