Annonce
Viborg

Ikonisk fodboldturnering er som den plejer: Spænding, tilskuerrekord og en finale mellem Skals og Stoholm

Stoholm vandt sidste år finalen i Fjends Cup med 2-1 over Skals. Lørdagens finale bliver en gentagelse, hvor Stoholm igen er favorit til at gentage triumfen. Arkivfoto: Morten Stricker
Fjends Cup 2020 holder traditionerne i hævd. Kampene har budt på drama og spænding, masser af tilskuere møder op, og finalen bliver den samme som i 2019.
Annonce

Fodbold: Den ikoniske fodboldturnering Fjends Cup har været i fuld gang i de seneste uger - og man fristes til at sige, at alt er som det plejer at være.

Turneringen har igen tiltrukket masser af tilskuere til banerne i Sparkær, og kampene har budt på masser af spænding og drama hele vejen igennem.

Og så kommer lørdagens finale for andet år i træk til at være et opgør mellem forhåndsfavoritterne fra Skals og Stoholm.

Turneringen har som altid deltagelse af otte lokale serieklubber. De indledte Fjends Cup med et gruppespil, hvor det ret hurtigt stod klart, at Skals og Stoholm var de skarpeste hold.


Vi er sindsygt skuffede over ikke at komme i finalen. Vi kæmpede hele vejen igennem og spillede præcis, som vi skulle

Jacob Sørensen, Mønsted-træner


Ikke mindst Stoholm gik den direkte vej til torsdagens semifinaler, da holdet hentede de maksimale ni point i puljen - tilmed uden at lukke mål ind.

Mønsted bed dog også godt fra sig og sikrede sig andenpladsen med seks point efter sejre over Ravnsbjerg/Løgstrup og Karup/Kølvrå.

I den anden pulje åbnede Skals også med to sejre, og det gjorde dermed ikke så meget, at holdet i sidste spillerunde måtte nøjes med uafgjort mod Borup, som dermed også fik kæmpet sig med videre til semifinalerne.

Annonce

Videre efter straffespark

Borup formåede i semifinalen at presse ellers så suveræne Stoholm.

Favoritten var især i første halvleg ret presset, men formåede at holde 0-0 til pausen.

I anden halvleg var Stoholm dog som forvandlet og kom foran med 1-0, men Borup var ikke helt slået og fik udlignet. Stoholm satte dog tingene på plads og bookede finale-pladsen med en sejr på 4-1.

Fjends Cup 2020

Pulje 1

Skals 7 point

Borup 4 point

Sparkær 3 point

Feldborg/Haderup 3 point

Pulje 2

Stoholm 9 point

Mønsted 6 point

Ravnsbjerg/Løgstrup 1 point

Karup/Kølvvrå 1 point

Semifinaler

Skals-Mønsted 1-1 - Skals videre efter amerikansk straffesparkskonkurrence

Stoholm-Borup 4-1

Finale-lørdagen

13.00 Borup-Mønsted (kampen om tredjepladsen)

15.00 Skals-Stoholm (finalen)

- Efter en svag første halvleg, hvor vi ikke virkede klar og ikke fik gang i spillet overhovedet, lavede vi et par udskiftninger i pausen og kom ud med en helt anden indstilling. Vi satte spillet meget bedre og fik styr på vores pres. Det vendte kampen til vores fordel, og vi udnyttede flot de chancer, vi skabte. Nu ser vi frem til finalen, sagde Stoholm-træner Jesper Lindegaard til fjendscup.dk efter sejren.

Endnu større problemer med at komme i finalen havde Skals dog.

Først fire minutter før tid fik Skals udlignet Mønsteds 1-0-føring. Men i den amerikanske straffesparks-konkurrence viste Skals ingen nåde og er altså igen klar til et møde med Stoholm i finalen - nøjagtig som tilfældet var i 2019.

Stoholm-træner Jesper Lindegaard var godt tilfreds med den måde, som Stoholm kom tilbage på efter en skidt første halvleg i semifinalen. Arkivfoto: Morten Stricker

- Vi er sindssygt skuffede over ikke at komme i finalen. Vi kæmpede hele vejen igennem og spillede præcis, som vi skulle. Vi kunne godt mærke til sidst, at energien begyndte at slippe op, og det kostede et mål, sagde Mønsted-træner Jacob Sørensen efter at have fordøjet nederlaget.

Annonce

Finale og tilskuerrekord

Lørdag er traditionelt finaledagen, og det gode vejr betyder med stor sandsynlighed, at Fjends Cup igen kan glæde sig over en tilskuerrekord.

Efter semifinalerunden havde 1312 betalende tilskuere været på besøg i Sparkær. Og med udsigten til en finale mellem Skals og Stoholm i sommervejr, så bliver det en form sag at nå over rekorden på 1447 fra 2019.

Tilskuertilstrømningen har som altid været rigtig god til Fjends Cup. Privatfoto

Der er bronzekamp mellem Mønsted og Borup klokken 13.00, mens finalen spilles klokken 15.00.

Folkebladet er på plads til finalen. Læs reportage i søndagens udgave af avisen eller på viborgfolkeblad.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce