Annonce
Rundt om Viborg

Illustrerede talemåder er nu udgivet som bog

Tanker om tid som daglig talemåde satte for et par år siden Benny Henriksen i gang med at illustrere talemåder som lidt hjernegymnastik for iagttageren. Det blev til denne tegning.
Benny Henriksen i Ulbjerg har på akvarel illustreret over 200 danske talermåder, og 96 af dem er nu udgivet i bogformat.

ULBJERG: Igennem de seneste par år har Benny Henriksen i akvareltegninger illustreret flere end 200 danske talemåder. Flere af dem har prydet bagsiden i Viborgs Stifts Folkeblads bagside som hovedbrud for avisens læsere, da de ud fra tegningen skulle finde frem til, hvilken talemåde, der var tale om, og nu har han udgivet en bog i A4-format med 96 af de første akvarel-talemåder.

Ideen med at male talemåder i akvarel opstod for godt fire år siden, da Benny Henriksen havde rundet de 80 år. Det undrede ham, hvor tiden var blevet af. Sådan rammer alderen på dåbsattesten ofte, især når ens egne børn runder markante mærkedage, men ikke mindst når børnebørn begynder at tage kørekort, bliver studenter eller afslutter en længerevarende uddannelse.

Hos Benny Henriksen skabte det i første omgang tanker om, at tiden var gået, løbet eller blev trukket ud. På den anden side var også det med at få tiden til at gå, og det satte gang i tanker om, hvordan talemåder kunne omsættes til billeder, som iagttageren skulle tænke lidt over meningen med.

Annonce

Alle lande har deres egne talemåder, som helt naturligt bruges i sproget hver eneste dag, især blandt den ældre del af befolkningen. Det er så lige det, børn og unge skal lære hen ad vejen, uanset om der undervejs er forvirring og misforståelser om, hvad talemåder egentlig er for nogle størrelser. Om nydanskerne når dertil i første eller anden generation kan nok være tvivlsomt, men måske Benny Henriksens illustrerede talemåder kan hjælpe på vej.

Multikunstneren har planer om at udgive endnu en bog med talemåde-akvareller til efteråret, og som en forbrugeroplysning skal der nævnes, at man ikke er efterladt på herrens mark, når man kigger på akvarellerne. Bag i bogen, også i den kommende, vil der bagerst være en facitliste med betydning af og oprindelse for hver talemåde.

Gad vide om Benny Henriksen også har kastet sig over ”Herrens mark” – ellers en lille opgave herfra. Det er måske en af de svære, for selv en tænksom illustrator som Benny Henriksen har for længst erkendt, at ikke alle talemåder kan omsættes i billeder. Indtil videre har Benny Henriksen altså ”oversat” flere end 200 danske talemåder til tagning/akvarel.

Annonce
Viborg For abonnenter

Fri for mundbind - næsten da...

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmpe fodboldfest i midtbyen: Danmark - Wales bliver vist på storskærm på Paradepladsen lørdag

Navne For abonnenter

Ingelise Christensen sov stille ind med sin mand ved sin side

Debat

Det kulturelle selvbedrag – eller den danske model for støtte til alt det forskellige, vi synes er vigtigt?

Sport

Viborg HK får flere defensive muskler - nybagt mor brænder efter at vinde medaljer med klubben

Alarm 112 For abonnenter

Rasmus Paludan frifundet i sag om ulovlig afbrænding: En sofa blev futtet af i haven i Rødkærsbro

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Endnu en anmeldelse om høj musik fra en Soundboks midt om natten

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Borgmesteren, cheftræneren og anføreren: Det siger de til den store VFF-nyhed

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Alarm 112

17-årig sigtet for at kaste øl efter politiet på Nytorv

Viborg For abonnenter

Byrådsberetningen: Politikere forkaster omdiskuteret måling og ansætter 'støttepædagog til erhvervslivet'

Viborg

Det kan du opleve til Snapsting torsdag og fredag

Annonce