Annonce
Bjerringbro

Indbrud: Papegøjer stjålet fra papegøjecenter

Ole Pless-Schmidt med sine røde ara Viggo, som efter indbruddet er begyndt at pille sine fjer. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Fire grå papegøjer stjålet fra Hvorslev natten til søndag
Annonce

Bjerringbro: "Det virker meget mærkeligt. Porten var brækket op, døren var smadret, og volieren var tom. Men det er ikke de dyreste fugle, der er forsvundet."

Sådan lyder det fra ejeren af Hvorslev Papegøjecenter Ole Pless-Schmidt, som natten til søndag fik stjålet fire grå papegøjer.  Fuglene var i en voliere bagerst i hallen, hvor der er meget mørkt, men alligevel lykkedes det tyvene at finde og stjæle fuglene, som koster 7.000 kroner stykket.

- Naboen hørte noget larm ved 02-tiden. Derfor regner vi med, at det var på den tid, at tyvene brød ind, siger Ole Pless-Schmidt, som stadig er både rystet og undrer sig over indbruddet.

Annonce

Stressede fugle

Tyvene skaffede sig adgang til hallen via porten på hallens bagside. Porten var forstærket med jernstænger, men alligevel lykkedes det tyvene at bryde den op.

- Fuglene er ikke tamme, og de kan i modsætning til andre af mine papegøjer ikke tale. Nu holder jeg øje med annoncerne på DBA og Gul & Gratis for at se, om nogle forsøger at sælge fuglene. Men efter sådan en omgang er de ikke meget værd. De bliver stressede, de kan ikke bruges til avl,  og i nogle tilfælde dør de, siger han.


Fuglene er ikke tamme, og de kan i modsætning til andre af mine papegøjer ikke tale. Nu holder jeg øje med annoncerne på DBA og Gul & Gratis for at se, om nogle forsøger at sælge fuglene.

Ole Pless-Schmidt, ejer af Hvorslev Papegøjecenter


Indbruddet og larmen i hallen har også påvirket  nogle af de andre fugle, som er skræmte og skriger op, så snart Ole Pless-Schmidt viser sig i hallen med de 70-80 papegøjer. En lyserød ara har pillet alle fjerene af sig, og en rød ara er også i gang med at pille sine fjer.

Grå papegøjer hed tidligere grå jaco, og de er totalfredede. Ole Pless-Schmidt undrer sig over, hvordan tyvene har fundet frem til fuglene, for centret har været lukket for gæster i meget lang tid. Når der endelig er købere på besøg, så får de kun lov at se på de fugle, som de er interesseret i at købe.

Annonce

Stigen stjålet

Foruden de fire papegøjer stjal tyvene også en to meter lang teleskopstige, til gengæld har de så efterladt det værktøj, som de brugte til at bryde ind med.

Ole Pless-Schmidt har drevet papegøjecenteret siden 1996, og det er første gang, at han har indbrud. Da han åbnede papegøjecentret drømte han om at etablere Nordeuropas største papegøjecenter. Den plan gik dog i vasken, da mange papegøjeunger mistede livet i forbindelse med voldsom motorstøj fra en motorbane i 2003.
I 2012 lukkede han centret for offentlig adgang, fordi der kom for få mennesker til, at det kunne løbe rundt. Foruden at fuglene skal have mad, kræver det også forsikringer og løbende tilsyn fra læger, når man skal drive det som en zoologisk have. De seneste år har han solgt foder til hunde og katte samt foderskåle, transportkasser og andre ting til dyr.

Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce