Annonce
Alarm 112

Indbrud ved Mammen Kirke: Tyve løb med graverens computer

Tyvene nåede kun til graverhuset og nåede ikke ind i Mammen Kirke eller maskinhuset. Arkivfoto
Indbrud i graverhuset ved Mammen Kirke

Mammen: De fleste af os kender til at have dokumenter på computeren, som burde sikkerhedskopieres. Det har graveren ved Mammen Kirke Lene Glud også, eller rettere det havde hun, for på den ene af de to computere, som tyve stjal fra graverhuset ved et indbrud i weekenden, havde hun 20 siders dokumenter til en ny personalehåndbog.

- Heldigvis har jeg printet alle siderne, så det er 'bare' at  få oplysningerne  skrevet ind igen, siger Lene Glud, som lavede personalehåndbogen, da kirken i foråret 2020 var corona-lukket.

Hun mistede også en mobiltelefon ved indbruddet. For to år siden brød tyve ind i maskinhuset og stjal blandt andet en del værktøj, men denne gange var tyvene kun i graverhuset.

- Heldigvis var de hverken inde i kirken eller i maskinhuset. De kom ind i graverbygningen fra vinduet på bagsiden, hvor ingen kunne se dem. Måske blev de forstyrret, men heldigvis har de ikke ødelagt noget men kun kigget i skufferne, fortæller hun.


Heldigvis var de hverken inde i kirken eller i maskinhuset. De kom ind i graverbygningen fra vinduet på bagsiden, hvor ingen kunne se dem. Måske blev de forstyrret, men heldigvis har de ikke ødelagt noget men kun kigget i skufferne.

Lene Glud, graver


Mammen Kirke er koblet op på et fælles system, hvor alle oplysninger om de cirka 270 gravsteder ligger, så der er stadig styr på, hvilke gravsteder der skal have blomster og gran lagt på. Dog er hun ikke helt sikker på, om hendes nyeste opmålinger på kirkegårdene i Viborg Østre Provsti er opdateret. Opmålingerne har hun brug for i sit job som tillidsmand for graverne ved kirkerne i Viborg Østre Provsti.

Indbruddet blev begået i tidsrummet fra fredag aften til mandag morgen. Politiet modtager på nummer 114 gerne oplysninger fra folk, som har set eller hørt noget om indbruddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce