Annonce
Viborg

Indbrudstyv fra hotel-byggeri blev varetægtsfængslet for lukkede døre

Foto: Morten Dueholm
En 37-årig indbrudstyv fra Nordjylland blev fredag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger for tyveri af værktøj fra hotelbyggeriet på Tingvej.
Annonce

Viborg: Fire ugers varetægtsfængsling lød det i første omgang for den ene af de to indbrudstyve, der natten til fredag ved 03.30-tiden blev anholdt efter en biljagt, der ledte politiet på sporet af en helt masse stjålet værktøj.

Sagen var for Retten i Viborg fredag eftermiddag.

For lukkede døre blev den 37-årig mand fra Brønderslev sendt fire uger i varetægtsfængsling for at have begået indbrud på byggepladsen ved det nye hotel på Tingvej.

Bag et aflukket hegn gik den 37-årige nordjyde sammen med en lokal kompagnon ind og stjal el- og håndværktøj for i alt 150.000 kroner.

Natten til fredag blev tyvene tilfældigt opdaget, da de kørte alt for stærkt ad Holstebrovej ved Mønsted, hvor en politipatrulje befandt sig. I bilen fandt betjentene alt det stjålne værktøj. Begge mænd erkendte sig skyldige i tyveriet allerede ved anholdelsen.

Den 37-årige var ikke fører af bilen under biljagten, det var i stedet den 25-årige kammerat, der har adresse i Stoholm.

Retten valgte at lukke dørene til dagens grundlovsforhør, da de to indbrudstyve ikke skulle have mulighed for at høre hinandens forklaringer.

Personlige omstændigheder gjorde, at tyvene ikke blev tiltalt i samme grundlovsforhør, oplyser Mette Helm fra anklagemyndigheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce