Annonce
Viborg

Indehaver af Sommershoppen ville være ejer i stedet for lejer - men andre købte den ejendom, som han med tilfredshed er flyttet ind i

Jacob Platz fortæller, at der er godt gang i handlen i Sommershoppen, som har fundet en ny placering i Sct. Mathias Gade. Foto: Christian Hald
Indehaver af Sommershoppen, Jacob Platz, er så tilfreds med sit nye lokale i Sct. Mathias Gade 36, at han forsøgte at købe ejendommen, som det er en del af. Andre kom ham dog i forkøbet, så han må nøjes med at fortsætte som lejer - i første omgang året ud.

Viborg: "En dusk i stuen giver hygge i ugen".

Det er der tilsyneladende mange viborgensere, som er enige i. I hvert fald er der livlig aktivitet i Sommershoppen i Sct. Mathias Gade i Viborg denne sommer.

Butikken byder på blandt andet smukke orkideer, men ud over blomster og planter er der også eksempelvis friskplukkede jordbær - og til den endnu sødere tand honning i tavler, tuber eller glas. Og skulle tørsten melde sig i varmen, er der også øl fra Viborg Bryghus i sortimentet.

Annonce

Sommershoppen holdt tidligere til i nummer 50 længere nede af Viborgs største gågade, men nu er dørene slået op i nummer 36 ved siden af Sct. Mathias Centret.

- Jeg var i lokalet på Sct. Mathias Gade 50 i to år, men her i foråret meldte der sig en lejer, som var interesseret i lokalet som en permanent løsning, mens jeg havde en tidsbegrænset aftale. Så er det klart, at jeg blev kontaktet og bedt om at træde ud af mit lejemål. Jeg forhandlede mig frem til, at jeg skulle aflevere nøglerne den 30. juni, siger indehaver af sommershoppen Jacob Platz.

I stedet opstod muligheden for at flytte ind i det store lokale, som havde stået tomt, siden Matas forlod det for et par år siden.

- Mit håb var jo, at vi kunne flytte vores kunder med herhen, og derfor har jeg også sat en skilt op om, at vi er flyttet. Jeg synes helt klart, at det er lykkedes, for der er godt gang i handlen, siger Jacob Platz.

Rigtig glad for nyt lokale

I efteråret fortalte Jacob Platz, at han drømte om at få en fast base et sted i Viborg. Han havde kig på Gravene 8, hvor der tidligere var guldsmedeforretning, men først skulle han finde en blomsterbinder, som han kunne arbejde sammen med.

Jacob Platz slog et jobopslag op, men missionen mislykkedes. I stedet er Cassie Nails & Foot Massage åbnet på den pågældende adresse i Gravene.

- Jeg fandt aldrig en blomsterbinder. Der var ingen ansøgere, så jeg må jo bare hænge i selv. Jeg har været torvehandler i over 40 år, og for mig gælder det om at finde det helt rigtige sted at drive min forretning, siger Jacob Platz.

Jacob Platz er godt tilfreds med at drive sin forretning i lokalet på Sct. Mathias Gade 36. Foto: Christian Hald

Det kan sagtens være, at han blive hængende på Sct. Mathias Gade 36 i længere tid.

- Det her lejemål har været ejet af tidligere bibliotekar Per Dragheims familie i 200 år. I forbindelse med, at Sct. Mathias Centret måtte lukke ned midt i december på grund af corona-restriktioner, lejede jeg det her lokale af Per op til julehandlen. Vi var der i en uge, og det gik rigtig godt, siger Jacob Platz, som i vinterperioden kalder sin butik for "Julemarked".

Faktisk var han så glad for stedet, at han ønskede at købe ejendommen af Per Dragheim. En ejendom, som ud over butikslokalet indeholder fem lejemål til private boliger.

Det kunne Jacob Platz godt få lov til, men Bach Gruppen havde imidlertid en forkøbsret i fire uger, og i den periode solgte Bach Gruppen ejendommen videre til Jørgen Ho Ejendomme.

- Så fra første oktober sidder jeg til leje hos Jørgen Ho Ejendomme, siger Jacob Platz.


Jeg fandt aldrig en blomsterbinder. Der var ingen ansøgere, så jeg må jo bare hænge i selv. Jeg har været torvehandler i over 40 år, og for mig gælder det om at finde det helt rigtige sted at drive min forretning

Jacob Platz, indehaver af Sommershoppen


Jacob Platz har en lejekontrakt i Sct. Mathias Gade 36, som i første omgang gælder til og med den 31. december i år.

Jacob Platz er administrerende direktør for Platz Gruppen, som ud over blomsterhandel også  beskæftiger sig med blandt andet udlejning af boliger til både private og erhverv.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Dommen står fast: Ansat på flyvestationen klemte og trak i kvindelig kollegas brystvorte

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rundt om Viborg For abonnenter

Lokal Venstre-formand: Vi fyrede ikke Allan Clifford

Viborg For abonnenter

Byrådspolitiker afviser den lokale budgetaftale i jordklodens navn: - Jeres selvros er kvalmende

Sport

Pernille Harder sætter dansk målrekord i nem storsejr i Viborg

Bjerringbro For abonnenter

Fix a bike: Det startede med fem gamle cykler på græsplænen

Viborg

Hvad betyder kulturbuffet? - Jeg er blevet del af et fællesskab og har fået følelsen af, at Viborg er min by

Viborg For abonnenter

Finderup vil være årets lokalområde: - Det føles som én stor familie herude

Debat

Skidt med Limfjorden - det bliver værre og værre!

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Kan købe med rabat: Flere end 7500 medarbejdere ejer Grundfos-aktier

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Viborg For abonnenter

Robotterne slippes løs: Skoleelever lærer om robotteknologi ved selv at bygge robotterne

Viborg FF

30 år i dansk fodbolds top - viborgenser har fået venskaber og gode oplevelser ud af post i Divisionsforeningen

Annonce