Annonce
Viborg FF

Inden braget mod Viborg FF: Derfor spiller Næstved med i toppen

Det kører for Næstved Boldklub i øjeblikket. Søndag gæster klubben Energi Viborg Arena til en vaskeægte topkamp i 1. division. Arkivfoto: Søren Gylling
De færreste havde regnet med at se Næstved i toppen af 1. division, men den sydsjællandske klub byder i den grad forhåndsfavoritterne Viborg FF og Silkeborg IF op til dans. Her er tre grunde til, at der i øjeblikket er stor optimisme i Næstved Boldklub.

Viborg: Næstved har været sæsonens store overraskelse i 1. division og er i øjeblikket med helt inde i kampen om oprykning til Superligaen.

I hele foråret har Næstved modsat de to andre tophold, Viborg FF og Silkeborg IF, leveret resultater på et stabilt højt niveau og står efter seks kampe noteret for fire sejre og to uafgjorte.

Folkebladet har været i kontakt med sportsredaktør på Sjællandske Medier, John Ringstrøm, som bor i Næstved og følger det lokale hold tæt. Han fortæller, at den sydsjællandske by bærer præg af, at Næstved har succes på fodboldbanen. Der er flere tilskuere på stadion, mere aktivitet på de sociale medier og en tro på, at Superligaen er inden for rækkevidde.

Næstved er en uden tvivl en fodboldby med stolte traditioner, men byens hold har ikke været i Superligaen siden 1996. Spillere som Jesper Olsen, Peter Bonde og Mark Strudal har spillet på førsteholdet gennem tiderne, men på nutidens hold er det mere ukendte navne som Kristoffer Munksgaard og Tobias Christensen, der gør en forskel på banen.

Her er tre grunde til, at optimismen bobler i Næstved Boldklub netop nu:

Annonce

Klar plan for fremtiden

Den nye Næstved-ejer Fabian Ernst havde en stor spillerkarriere. Her er han i aktion i Besiktas-trøjen mod Manchester United i en Champions League-kamp tilbage i 2009. Arkivfoto: Phil Noble.

Det virker til, at der er styr på fremtiden i Næstved. Klubben fik i januar nye ejere, og det er ikke hr. hvem som helst, som har overtaget tøjlerne.

Det er makkerparret Fabian Ernst og Alex Quaye, og ikke mindst Ernst får nok en klokke til at ringe hos mange fodboldelskere. Han har blandt andet spillet over 100 bundesligakampe for både Werder Bremen og Schalke 04, og han har desuden 24 optrædener for det tyske A-landshold på cv'et.

Alex Quaye er fodboldagent og driver et fodboldakademi i Ghana.

De nye ejere er hverken kommet med en stor pose penge eller en intention om at ændre alt i klubben. Planen er at udvikle klubben stille og roligt og på sigt rykke op i Superligaen.

Med Ernst og Quaye i spidsen har Næstved fået et mere internationalt snit. I hvert fald vrimler det med udenlandske prøvespillere i klubben, og de kommer blandt andet fra Serbien, Brasilien og Ghana. Indtil videre har de mange besøg dog ikke udmøntet sig i nye kontrakter.

Har udviklet profiler

Tobias Christensen - her i kamp for Helsingør i Superligaen - er en farlig offensivspiller hos Næstved. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Næstved lignede på forhånd et hold, som ville få det svært i 1. division, men holdet har formået at udvikle flere profiler i landets næstbedste række.

Angriber Finnur Justinussen scorede 11 mål i efteråret, inden han højest overraskende stoppede i Næstved i vinterpausen. Umiddelbart et stort tab, men Ahmed Hassan har taget flot over, og han er en mand, som skyder på det meste i feltet og har næse for mål.

Men der er også andre spillere, som gør Næstveds offensiv potent. Ikke mindst anfører Kristoffer Munksgaard, som har fået sin fodboldopdragelse i Brøndby. Han huserer primært på kanten og kan både score og lægge op til mål. Munksgaard er meget formstærk i øjeblikket.

Og så er der den teknisk stærke kreatør Tobias Christensen, som har været udenlandsprof i Spanien og oprindeligt kommer fra FC Københavns talentafdeling. Han er manden, som støber en del af de farlige kugler i Næstveds angrebsspil.

En dygtig træner

Michael Hemmingsen har leveret et flot stykke arbejde som Næstved-træner. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Michael Hemmingsen kom til Næstved som ny cheftræner i foråret 2017, men kunne ikke forhindre klubben i at rykke ned i 2. division. Allerede i sæsonen efter rykkede Næstved op igen og bejler nu til at få superligastatus.

Michael Hemmingsen er mest kendt for sin lange spillerkarriere i OB, hvor han i 1994 var med til at sende Real Madrid ud af UEFA Cuppen. Men han har efterhånden også prøvet en del som træner og bliver betegnet som en snu taktiker.

Hemmingsen har en stor del af æren for Næstveds succes, og han har fået noget nær det optimale ud af sin spillertrup i denne sæson.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Hammerslag sender fra Bjerringbro

Viborg

Ny outlet-butik kommer til Viborg

Viborg HK

Podcast: Den store efterårsanalyse - sådan har Viborg HK's spillere klaret sig

Annonce