Annonce
Viborg

Indendørs idræt er sat til at åbne i næste uge: Når sporten rykker ind, rykker lyntesten ud

Hallen i Liseborgcentret fungerer i øjeblikket som lyntestcenter. Foto: Morten Pedersen
Man skal aldrig sige aldrig i disse corona-tider, men hvis indendørsidrætten får lov til at starte som planlagt, overlader Falck banen til boldspillerne i Liseborgcentret.

Viborg: Ifølge den nuværende plan for åbning af samfundet kan børn og unge under 18 år igen deltage i organiseret idræt fra onsdag den 21. april.

Den 6. maj følger så indendørsidræt for voksne over 18 år efter. Det må da vække glæde i idrætsklubberne, skulle man mene, men gør det nu også det?

I Liseborgcentret, hvor Søndermarkens IK holder til, er der netop taget første spadestik til en ny hal, da presset på den gamle har været meget stort.

Annonce

Men det tager sin tid at bygge en ny hal, og den 21. april er faktisk om en uge. Og som mange andre steder i landet lægger den eksisterende hal i Liseborg i øjeblikket gulv til en kamp mod noget, der ikke har noget som helst sportsligt over sig, nemlig corona.

Falck har indrettet sit lyntestcenter i hallen, og med den teststrategi, der følger i hælene på den øgede åbning af samfundet, kan det ikke forventes, at testcentret bliver overflødigt foreløbig.

Testcenter kan flyttes

Det bliver dog ikke et problem for dem, der hungrer efter at komme tilbage på banen.

Centerleder Keld Møller Jørgensen vil lige vente og se, om genåbningsplanen holder. Foto: Ole Bjærge

- Nu ved vi jo ikke, om vi kommer i gang igen den 21., det bliver vi jo nødt til at afvente, siger centerleder Keld Møller Jørgensen og fortsætter:

- Der ligger en helt klar aftale om, at på det tidspunkt, hvor hallen skal bruges til sport, så ophører aftalen med Falck.


Der ligger en helt klar aftale om, at på det tidspunkt, hvor hallen skal bruges til sport, så ophører aftalen med Falck

Keld Møller Jørgensen


- Man kan så vende det om og sige, at vi forventede nok, at det var startet for længe siden, men det er hele tiden blevet skubbet, og vi ved jo stadig ikke, om de datoer, vi har fået, holder stik, siger Keld Møller Jørgensen.

Skulle det så ske, at datoerne holder stik, vil Falck nok være ude af bygningerne i begyndelsen af maj.

- Selvfølgelig vil vi rigtig gerne hjælpe samfundet med det, og vi har været mega glade for at kunne hjælpe i den periode, det har varet, men det bliver ikke på bekostning af sporten, siger Keld Møller Jørgensen.

Annonce

Et aktiv for klubben

Men centerlederen understreger samtidig, at testcentret klart har været et aktiv for klubben og hjulpet med til at holde smitten nede.

Rigtig mange har lagt turen forbi Liseborg testcenter. Foto: Morten Pedersen

De samme toner lyder fra fodboldafdelingen i Søndermarkens IK (SIK). Med testcentret liggende dør om dør med boldbanerne, har det været nemt for klubbens fodboldspillere at blive testet, og det har mange tilsyneladende benyttet sig af.

- Rigtig mange af vores fodboldspillere går jævnligt over og bliver testet, fordi det ligger så tæt på, siger Steen Mikkelsen, formand for SIK og fortsætter:

- Vi oplever stort set ikke at have smitte blandt vores 800 medlemmer i fodboldafdelingen.

På den måde kan testcenteret betragtes som et gode for fodboldspillerne i SIK.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce