Annonce
Viborg

Indiske gymnasieelever fortæller om religion, tradition og fremtidsdrømme

Kamilla Karlsen fra 2.E på Viborg Gymnasium og HF interviewede indiske Vismit, der også er gymnasieelev. Privatfoto
Gymnasieklassen 2.E fra Viborg Gymnasium og HF er i øjeblikket i Indien på studietur, og her har eleverne blandt andet lavet interviews med de lokale gymnasieelever fra Mumbai for at få en forståelse for deres traditioner.
Annonce

Indien: Gymnasieklassen 2.E fra Viborg Gymnasium og HF er i øjeblikket i Indien, hvor eleverne har afleveret de 17.200 kroner, der i december blev indsamlet ved et velgørenhedsløb, og som blev doneret til udsatte skolebørn i Mumbai.

Her kunne eleverne samtidig lave interviews med indiske gymnasieelever, og disse interviews skal bruges til en større opgave, der skal skrives, når eleverne kommer tilbage på skolebænken. Emnerne for interviewene var tradition, globalisering og hindunationalisme.

Jeppe Ølgaard stod for et interview af gymnasieeleven Harsh, der er 17 år, kommer fra en velhavende familie og bor i det indre Mumbai sammen med 24 millioner andre.

Kamilla Karlsen interviewede Vismit, der også er gymnasieelev, 17 år gammel, fra en velhavende familie og elevrepræsentant for sin skole.

Gymnasieeleven Jeppe Ølgaard lavede også interview med en af de indiske gymnasieelever.
Annonce

Interview af Harsh

Hvilken rolle spiller traditioner for dig?

- Jeg er et meget traditionsbundet menneske. Min familie, traditioner og religion betyder meget for mig. Derfor er det også vigtigt for mig at følge min religion til punkt og prikke.

I din religion, hinduismen, er koen hellig og må ikke dræbes på nogen måde. Betyder det så meget for dig, at du mener, at drab på en ko skal straffes på samme måde som drab på en kvinde?

- Jeg synes, det vil være ok. Ingen af delene er i orden.

Hvilke begrænsninger sætter religionen for din levemåde?

- Jeg vil ikke have en kæreste på grund af min religion. Flere fra min klasse har en kæreste, som de skjuler for deres forældre, men det vil jeg ikke. Jeg drikker heller ikke alkohol, som mange andre fra min klasse.

Hvilke fremtidsdrømme har du?

- Jeg har store fremtidsplaner om at uddanne mig i Tyskland, hvor jeg gerne vil blive bilingeniør. Det har altid været en stor drøm for mig at uddanne mig i et andet land. Det er ikke fordi, jeg ikke kan lide Indien, men da det i Indien er yderst udfordrende at finde et sted, hvor man kan tage en ingeniøruddannelse, ville det give bedst mening at tage den i Tyskland.

Hvordan har dine forældre det med det?

- Mine forældre er meget skeptiske for mit valg af uddannelse, da de ikke ønsker, at jeg rejser til Tyskland, men de accepterer det. Til gengæld synes jeg også, det er i orden, at de gerne vil være med til at bestemme, hvem jeg skal giftes med. De er ældre og har mere erfaring end mig, så det er naturligt. De vil gerne have, at jeg gifter mig med en passende hinduist, der kommer fra vores område.

Annonce

Interview af Vismit

Hvad er indisk kultur for dig?

- Det er svært at definere indisk kultur. Indien er et meget stort land med meget forskellighed, og man vil opleve vidt forskellige samfund, hvor end man rejser i Indien. Så for mig kan indisk kultur beskrives som forskellighed.

Er religion vigtig for dig?

- Hinduismen er meget vigtig for mig og min familie. Jeg kommer fra den næsthøjeste kaste, som er handels-kasten. Religionen hjælper mig med at opretholde traditioner, og jeg beder ofte og går i templet en gang i ugen.

Hvad mener du om den måde, den vestlige verden har påvirket Indien?

- Den vestlige verden har påvirket Indien en del. Den har givet os mange gode ting, blandt andet har den hjulpet os til at blive klogere samt modernisere vores tankegang og industri. Dog er den indiske kultur stadig meget vigtig for os. Vi går stadig i traditionelt tøj, og vi har vores egen folkedans. Vi har respekt for de indiske traditioner. Dog mærker man tydeligt på sproget, at Amerika har påvirket os. Alle snakker engelsk, og hindi går langsomt i glemmebogen. Personligt snakker jeg nærmest kun hindi derhjemme.

Er Indien kun et land for hinduister?

- Indien er et meget forskelligartet land, hvor der er plads til alle, også folk af forskellige religioner. Indien er et demokratisk land, hvor alle kan komme. Selvom Indien har haft problemer med Pakistan, mener vi det kun mod militæret. Det pakistanske folk i sig selv har vi ikke problemer med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre initiativrige idrætsforeninger dyster om hæderspris - læs portrætter af klubberne her

Viborg HK For abonnenter

Tog det store skridt på samme tid - nu fører de an på hver deres tophold

Annonce