Annonce
Viborg

Indiske gymnasieelever fortæller om religion, tradition og fremtidsdrømme

Kamilla Karlsen fra 2.E på Viborg Gymnasium og HF interviewede indiske Vismit, der også er gymnasieelev. Privatfoto
Gymnasieklassen 2.E fra Viborg Gymnasium og HF er i øjeblikket i Indien på studietur, og her har eleverne blandt andet lavet interviews med de lokale gymnasieelever fra Mumbai for at få en forståelse for deres traditioner.

Indien: Gymnasieklassen 2.E fra Viborg Gymnasium og HF er i øjeblikket i Indien, hvor eleverne har afleveret de 17.200 kroner, der i december blev indsamlet ved et velgørenhedsløb, og som blev doneret til udsatte skolebørn i Mumbai.

Her kunne eleverne samtidig lave interviews med indiske gymnasieelever, og disse interviews skal bruges til en større opgave, der skal skrives, når eleverne kommer tilbage på skolebænken. Emnerne for interviewene var tradition, globalisering og hindunationalisme.

Jeppe Ølgaard stod for et interview af gymnasieeleven Harsh, der er 17 år, kommer fra en velhavende familie og bor i det indre Mumbai sammen med 24 millioner andre.

Kamilla Karlsen interviewede Vismit, der også er gymnasieelev, 17 år gammel, fra en velhavende familie og elevrepræsentant for sin skole.

Gymnasieeleven Jeppe Ølgaard lavede også interview med en af de indiske gymnasieelever.

Interview af Harsh

Hvilken rolle spiller traditioner for dig?

- Jeg er et meget traditionsbundet menneske. Min familie, traditioner og religion betyder meget for mig. Derfor er det også vigtigt for mig at følge min religion til punkt og prikke.

I din religion, hinduismen, er koen hellig og må ikke dræbes på nogen måde. Betyder det så meget for dig, at du mener, at drab på en ko skal straffes på samme måde som drab på en kvinde?

- Jeg synes, det vil være ok. Ingen af delene er i orden.

Hvilke begrænsninger sætter religionen for din levemåde?

- Jeg vil ikke have en kæreste på grund af min religion. Flere fra min klasse har en kæreste, som de skjuler for deres forældre, men det vil jeg ikke. Jeg drikker heller ikke alkohol, som mange andre fra min klasse.

Hvilke fremtidsdrømme har du?

- Jeg har store fremtidsplaner om at uddanne mig i Tyskland, hvor jeg gerne vil blive bilingeniør. Det har altid været en stor drøm for mig at uddanne mig i et andet land. Det er ikke fordi, jeg ikke kan lide Indien, men da det i Indien er yderst udfordrende at finde et sted, hvor man kan tage en ingeniøruddannelse, ville det give bedst mening at tage den i Tyskland.

Hvordan har dine forældre det med det?

- Mine forældre er meget skeptiske for mit valg af uddannelse, da de ikke ønsker, at jeg rejser til Tyskland, men de accepterer det. Til gengæld synes jeg også, det er i orden, at de gerne vil være med til at bestemme, hvem jeg skal giftes med. De er ældre og har mere erfaring end mig, så det er naturligt. De vil gerne have, at jeg gifter mig med en passende hinduist, der kommer fra vores område.

Annonce

Interview af Vismit

Hvad er indisk kultur for dig?

- Det er svært at definere indisk kultur. Indien er et meget stort land med meget forskellighed, og man vil opleve vidt forskellige samfund, hvor end man rejser i Indien. Så for mig kan indisk kultur beskrives som forskellighed.

Er religion vigtig for dig?

- Hinduismen er meget vigtig for mig og min familie. Jeg kommer fra den næsthøjeste kaste, som er handels-kasten. Religionen hjælper mig med at opretholde traditioner, og jeg beder ofte og går i templet en gang i ugen.

Hvad mener du om den måde, den vestlige verden har påvirket Indien?

- Den vestlige verden har påvirket Indien en del. Den har givet os mange gode ting, blandt andet har den hjulpet os til at blive klogere samt modernisere vores tankegang og industri. Dog er den indiske kultur stadig meget vigtig for os. Vi går stadig i traditionelt tøj, og vi har vores egen folkedans. Vi har respekt for de indiske traditioner. Dog mærker man tydeligt på sproget, at Amerika har påvirket os. Alle snakker engelsk, og hindi går langsomt i glemmebogen. Personligt snakker jeg nærmest kun hindi derhjemme.

Er Indien kun et land for hinduister?

- Indien er et meget forskelligartet land, hvor der er plads til alle, også folk af forskellige religioner. Indien er et demokratisk land, hvor alle kan komme. Selvom Indien har haft problemer med Pakistan, mener vi det kun mod militæret. Det pakistanske folk i sig selv har vi ikke problemer med.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Corona-efterslæb og forældre, der ikke vil presse deres børn, gør det svært at hjælpe unge med overvægt: Det er frustrerende, lyder det fra dem, der ellers gerne vil

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rundt om Viborg

Byggeriet er gået i gang: 27 udlejningsboliger med egen have er på vej midt i byen

Leder For abonnenter

Ulvene skal tæmmes - også i Viborg, Karup og Bjerringbro

Alarm 112

Politiet havde travlt med at finde narko: Ung mand forsøgte at tygge sit hash væk, men forgæves

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: SIK spillede sig på førstepladsen med sejr i topopgør

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Viborg

Lavede deres første salg sammen, da de var ni og 10 år gamle: Nu har ungt makkerpar åbnet nyt bilhus i Viborg

Viborg FF For abonnenter

Mange ønsker blev opfyldt søndag aften: Viborg FF har en europæisk sætbold lige foran sig

Debat

Biltræf med særlig menu tiltrak tusinder af gæster

Viborg For abonnenter

Casper var udviklingshæmmet, omsorgsfuld og kun 24 år, da han døde: - Behøvede han virkelig at ligge syg helt alene?

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

30-årig mand truede ansatte på ølbar med banderelationer

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Læs her, hvordan Viborg HK-spillerne gjorde det i den europæiske finale

Sport For abonnenter

Viborg HK fik ørerne i den tyske maskine i finalen: Vi blev jo bare totalt udspillet, der var ikke noget at gøre

Annonce