Annonce
Viborg

Indlagte børn får afmystificeret sygehuset med en flyvetur inden sengetid

Otte-årige Yousif er en tur på sygehuset hver uge, og derfor har det stor betydning for ham, når der sker noget nyt og spændende på børneafdelingen. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt
I en række nye historier kan indlagte børn komme på en flyvetur rundt på Regionshospitalet Viborg. Historierne kan bruges som afsæt til at gå på opdagelse på sygehuset eller som godnathistorier.
Annonce

Viborg: Yousif på otte år har været på flyvetur rundt på hospitalet i Viborg. Flyveturen var en del af fortællingen i en række nye historier, der foregår på sygehuset, og som lokker de små patienter til at gå på opdagelse under deres besøg eller indlæggelser.

Hver fredag kommer Yousif fast på hospitalet og får medicinsk behandling i cirka seks timer. Han er glad for, at hospitalet nu har fået en række nye digitale historier, han kan få læst op under sine besøg, og hvor han selv kan være hovedperson.

- Det var en god historie. Vi var på flyvetur, og bagefter gik vi på opdagelse og fandt et hospital bygget af Lego og et hemmeligt rum. Jeg vil gerne på opdagelse igen, siger Yousif om de nye fortællinger.

Historierne foregår rundt omkring på hospitalet, mens handlingen er opdigtet og fantasifuld.

Annonce

Et spændende sted for børnene

Mie Struck er frivillig på hospitalet, og hun læste historien om flyveturen højt for Yousif og tog ham bagefter med på opdagelse.

- Det er et virkelig godt koncept med de nye historier. De kan gøre tiden på hospitalet hyggelig, og de beskriver rigtig godt, hvad der er på hospitalet. Samtidig er de med til at afmystificere, hvad hospitalet er for en størrelse. Pludselig føler børnene ikke længere, at hospitalet er et farligt sted at være – tvært imod bliver det spændende at være her. Historierne er en god måde at lære hospitalet at kende på, og de kan give børnene gode oplevelser under deres indlæggelse, fortæller hun.

Ifølge sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen er konceptet et godt eksempel på den idérigdom, der findes blandt personalet.

- Konceptet med de nye historier er et fint eksempel på de innovative kræfter, der er blandt vores personale. De har med historierne her været med til at gøre hverdagen på hospitalet lidt mere kulørt for vores indlagte børn. Det er et rigtig fint initiativ, siger Mette Fjord Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

International hæder til lokal kunstner

Coronavirus

Live: Norsk opgørelse viser, at ni ud af ti coronadøde havde kronisk sygdom

Viborg HK For abonnenter

VHK sitrer og spirer - erfaren cheftræner kan skimte sølvtøj og Champions League i de kommende sæsoner

Annonce