Annonce
Bjerringbro

Indsamling til mødrehjælpen: Lokal kvinde-organisation slog sig ned i gågaden

Fire kvinder fra den lokal Inner Wheel Klub var lørdag formiddag mødt op på gågaden for at samle ind til Mødrehjælpen. Foto: Morten Pedersen
I år fandt Bjerringbro Inner Wheel Klub sig for andet år i træk til rette i gågaden for at samle ind til et godt formål. Her solgte de både julegodter og tasker til fordel for Mødrehjælpen.
Annonce

Bjerringbro: For enden af gågaden i et lille julehus står fire smilende kvinder og lokker de forbipasserende med duften af julebag og frisk kaffe. De er fra Bjerringbros lokale Inner Wheel Klub. Det er en verdensomspændende kvindeorganisation, som støtter diverse velgørende formål.

I dag har de slået sig ned på gågaden for at samle ind til en helt bestemt gruppe mennesker.

- Vi er her i dag for at samle ind til mødrehjælpen. Vi støtter lidt forskellige formål, og det skifter hvert andet år. Men i år har vi altså besluttet at hele overskuddet skal gå til Mødrehjælpen, og de kan virkelig bruge vores hjælp her i juletiden, hvor de især er på arbejde. Og så giver vores tilstedeværelse på gågaden også os som organisation en masse synlighed, og det giver os meget i det lange løb, fortæller præsidenten for den lokale klub Trine Karlsen, som allerede lørdag formiddag havde modtaget bidrag fra 20 forbipasserende, mens flere andre havde været forbi og vise interesse.

Overskuddet fra salget af kaffe og kage vil gå til den lokale afdeling af Mødrehjælpen, mens taskesalget vil gå til Mødrehjælpens overordnede arbejde rundt omkring i hele landet. Her vil pengene blive brugt på de såkaldte julepakker, som indeholder både traditionel julemad samt et par gaver til børnene.

I løbet af dagen solgte de blandt andet tasker, julebag og kaffe til de mange forbipasserende. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Velgørenhed og fællesskab

En ting er, at kvinderne er stolte af at være en del af en stor organisation, der hjælper andre mennesker. Men den velgørende del af arbejdet er bestemt ikke den eneste grund til at være en del af Bjerringbro Inner Wheel Klub.

- Selvom det vigtigste selvfølgelig er at støtte andre mennesker om det så er stort eller småt, så er vi her nok også lidt for egen vinding. Vi har et enormt godt fællesskab her i lokalafdelingen, og derfor opbygger man også et stort og godt netværk som medlem. Og så er vi også ofte ude til forskellige sociale arrangementer sammen, fortæller Marianne Rigtrup, som også står i det lille julehus i dagens anledning.

Udover Mødrehjælpen har de lokale Inner Wheel-kvinder også planer om at skulle donere penge til blandt andre TUBA og "Møllerne" fra Bjerringbro. Og så er det bestemt også planen, at de skal slå sig ned på gågaden igen samme tid til næste år.

Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Måske kan vi nå at redde landsbyerne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Navne

Loge-bror i imponerende 50 år

Annonce