Annonce
Viborg

Kan igen få familiebesøg: Indsatte i Viborg er glade

Forholdene i Viborg Arrest er nu mere eller mindre normaliseret oven på corona-krisen, og det glæder særligt de indsatte igen at kunne få besøg af deres nærmeste, fortæller enhedschef Ole Rytter. Arkivfoto: Johan Gadegaard
På grund af risiko for corona-smitte har fængsler og arresthuse landet over været endnu mere lukkede end normalt de seneste måneder. Det ændrede sig dog i denne uge, og det glæder de indsatte i Viborg Arrest.
Annonce

Viborg: Som indsat i et af landets fængsler og arresthuse har man gennem de sidste mange måneders nedlukning været frataget nogle af de få glæder, der er: Besøg fra familien og venner samt at arbejde eller uddanne sig.

Nu er tilstandene for de indsatte efterhånden ved at have normaliseret sig - også for de omkring 26 indsatte i Viborg Arresthus i Sct. Nicolaj Gade.

I begyndelsen af sidste uge åbnede Kriminalforsorgen for, at indsatte med mindreårige børn kunne få ét enkelt besøg hver 14. dag, men dermed kunne indsatte uden børn eller med større børn ikke få lov til at se familien.

Fra tirsdag i denne uge er der så blevet åbnet for, at alle nære pårørende til indsatte igen kan besøge Kriminalforsorgens anstalter, og det glæder de indsatte i Viborg Arrest.

- De indsatte giver selvfølgelig udtryk for, at de er glade for at kunne få besøg af deres nærmeste familie igen. Specielt dem med børn glæder sig til at kunne se deres børn igen, skriver enhedschef for arresterne i Viborg og Herning, Ole Rytter, i en mail til folkebladet.

De indsatte giver selvfølgelig udtryk for, at de er glade for at kunne få besøg af deres nærmeste familie igen. Specielt dem med børn glæder sig til at kunne se deres børn igen

Ole Rytter, enhedschef for arresterne i Viborg og Herning

Annonce

Forståelse blandt indsatte

Den store åbning for pårørendes besøg i landets fængsler og arresthuse kommer, efter at de første regler om udelukkende at tillade besøg til indsatte med mindreårige børn affødte stor kritik.

Reglerne gav blandt andet demonstrationer ved fængslet i Jyderup, og i fængslerne i Horserød og Kragskovhede demonstrerede de indsatte ved at nægte at gå ind fra deres gårdture.

Ifølge folkebladets oplysninger har der ikke været lignende episoder i Viborg Arrest, og Ole Rytter fortæller også, at de indsatte her i byen har været forstående over for begrænsningerne.

- De indsatte har haft stor forståelse for, at der var lukket ned for besøg, og de har udtalt forståelse for vigtigheden af at holde smitte ude fra arresthusene. I den tid, der har været lukket ned for besøg, har der været afholdt telefonbesøg med indsatte og deres familie. Dette har fået en god modtagelse blandt de indsatte, og de har givet udtryk for tilfredshed med ordningen, siger han.

- De indsatte har under hele corona-nedlukningen været afbalancerede og udvist forståelse for nødvendigheden af tiltagene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

17-årig startdebutant var smadret til sidst: Fansene gav mig et boost

Annonce