Annonce
Erhverv

Indvielse af plads: En særlig tur til ære for en særlig cyklist

Bent Jensens Plads får sig nu et offcielt skilt, som skal afløse det uofficielle. Det nye skilt bliver indviet tirsdag. Pressefoto.
Annonce

Viborg: Når cyklister i dag kan trille på den tohjulede ud ad Himmerlandsstien, så skyldes det blandt andet én mand.

Bent Jensen var en utrættelig forkæmper for at få Himmerlandsstien ført helt til Viborg. Da det endelig lykkedes, og der var officiel indvielse, havde den lokale afdeling af Cyklistforbundet uden Bent Jensens vidende fremstillet et skilt med "Bent Jensens Plads", som blev anbragt på den første rasteplads på stien.

Skiltet var selvfølgelig uofficielt, men Cyklistforbundet havde sikret sig hos den daværende skovfoged, at kommunen ikke ville fjerne det.

- Bent Jensen blev meget glad for denne lille påskønnelse af hans arbejde fra vores side, skriver Inger Larsen Ørbæk fra Cyklistforbundet Viborg i en pressemeddelelse.

I forbindelse med afdelingens 40-års jubilæum i september forhørte Cyklistforbundet sig hos Viborg Kommune, om det var muligt at få et ægte kommunalt skilt. Det var det, og skiltet er nu på plads ved Bent Jensens Plads.

Det nye, officielle skilt vil blive afsløret tirsdag 5. november klokken 14.30. Der er fælles cykeltur til afsløringen - den starter fra Banegårdspladsen i Viborg klokken 13.30. Klokken 14 mødes cykelgruppen med Bent Jensens familie ved Ledvogterhuset på Kirkebækvej.

Bent Jensen døde sidste år efter længere tids sygdom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Viborg

Blå partiers kamikazekurs

Annonce