Annonce
Bjerringbro

Indvielse: Børneskov giver stor værdi for få penge

Udvalgsformand Mads Panny (S) samt skolelede Michael Malmkvist Jensen og en flok drenge fra Bøgeskovskolens sfo hjalp hinanden med at fjerne tæppet og afsløre åbningsgaven til børneskoven. Foto: Christine Krüger Hansen
Fredag fik Bjerringbro sin helt egen børneskov. Den ligger på Brokbakken bag ved Bøgeskovskolen og her må man gerne trække i grenene.
Annonce

Bjerringbro: - Børn bruger i dag halv så meget tid i naturen, som deres bedsteforældre gjorde da de var børn.

Det fortalte formand for Kultur- og fritidsudvalget, Mads Panny (S), da han fredag eftermiddag, i forbindelse med Bjerringbro Kulturfestival, deltog i indvielsen af Bjerringbros nye børneskov.

Børneskoven ligger lidt gemt i skovområdet på Brokbakken bag ved Bøgeskovskolen og foruden Mads Panny samt repræsentanter fra Viborg Kommune og Naturskolenb var det da også børn fra Bøgeskovskolens sfo, der deltog i indvielsen, der foruden en overraskelse også bød på snobrød bagt over bål.

Børneskoven er den fjerde af seks børneskove, som Viborg Kommune er i gang med at oprette, og Mads Panny lagde vægt på i sin indvielsestale, hvor lidt det har kostet kommunen i forhold til, hvor stor en værdi området kan få.

- Børneskovene skal være med til at åbne børnenes øjne for dyre- og plantelivet og give mulighed for endnu mere bevægelse, og så håber jeg også, at børnene vil trække deres forældre og bedste forældre med ud i skoven. Så brug nu skoven drenge, sagde Mads Panny henvendt til sfo-drengene og understregede, at i denne skov var rigtig meget tilladt.

Annonce

Ingen særskov

- Jeg tror, at  mange mennesker er i tvivl om, hvad de egentlig må i en skov. Må man hive i den der gren, må man lave bål og så videre. Denne skov har ingen særregler, sagde Mads Panny inden han, sammen med de ivrige sfo-drenge, afslørede åbningsgaven, der var skjult under et tæppe.

Efter indvielsen var der mulighed for at bage snobrød. Foto: Christine Krüger Hansen

- Det er en sten med tegninger, sagde drengene, der straks lod fingrene følge de små, lidt naive og barnlige tegninger, der var mejslet ind i den store sten.

Sammen med madpakkehuset og ildstedet hilser den besøgende velkommen og symboliserer den nysgerrighed, som børnene gerne skal bruge i naturen.


Børneskovene skal være med til at åbne børnenes øjne for dyre- og plantelivet og give mulighed for endnu mere bevægelse, og så håber jeg også, at børnene vil trække deres forældre og bedste forældre med ud i skoven.

Mads Panny (S), formand for Kultur- og fritidsudvalget


Også skoleleder hos Bøgeskovskolen, Michael Malmkvist Jensen var til stede, og han var også glad for den nye børneskov, som ud over en bålplads og et lykkehjul altså også har fået et flot madpakkehus.

- Jeg er sikker på, at skoven vil blive taget godt imod og det flotte madpakkehus - hvor man kan søg ind hvis det regner - vil gøre en stor forskel på, hvor meget man anvender skoven, sagde han.

Stenen skal inspirerer børnene til at bruge deres nysgerrighed, når de bevæger sig rundt i naturen. Foto: Christine Krüger Hansen

Stenen med de farvelagte graveringer er fremstillet at lokal stenkunstner Jørgen Glud ,og anlægsudgifterne til Børneskoven ligger på 53.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

VFF sætter sig tungt på førstepladsen - slår Silkeborg i topopgør

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce