Annonce
Rundt om Viborg

Indvielsen af områdefornyelse må vente til foråret

Oversigtskortet viser nogle af de elementer, der indgår i Klejtrups områdefornyelse.
Det store områdefornyelses-projekt i Klejtrup er i store træk færdig, men indvielsen kan ikke holdes nu på grund af corona-restriktionerne.
Annonce

Klejtrup: Borgerne i Klejtrup ville gerne have holdt et stort arrangement, hvor byens områdefornyelses-projekt skulle have været indviet, og der var også reserveret plads i borgmester Ulrik Wilbeks kalender til på fredag den 23. oktober, men Viborg Kommune har udskudt indvielses-arrangementet til foråret.

Det er naturligvis sket på grund af corona-restriktionerne, der højst tillader forsamlinger med 50 personer - også ved udendørs arrangementer som indvielsen, der skulle være holdt på brugspladsen i Klejtrup.

- I Klejtrup ville der komme rigtig mange, så vi vil ikke risikere at holde indvielsen nu, siger projektleder Therese Agerkilde fra kommunens plan-afdeling.

I stedet håber man på, at det til foråret vil være muligt at holde et stort indvielses-arrangement.

Annonce

Det meste er færdigt

Arbejdet med at lave områdefornyelse i Klejtrup har stået på siden 2017, og det allerførste initiativ blev taget helt tilbage i 2013. Alle projektets større elementer er nu stort set ført ud i livet. Det er kun småting som bænke og borde, der endnu mangler at komme på plads.

Projektet er lavet ud fra en helhedsplan med navnet "De syv noder" med inspiration fra Klejtrup Musikefterskole. Man har blandt andet forbedret byens torvemiljøer ved den gamle købmandsgård og ved Brugsen og lavet stiforbindelser, der er lavet hundeskov og en skaterbane i by- og legeparken, der også har fået en opgradering. Grønne åndehuller, en scene på brugs-torvet og trafikforbedringer på et par af byens veje indgår også i projektet.


I Klejtrup ville der komme rigtig mange, så vi vil ikke risikere at holde indvielsen nu.

Therese Agerkilde, projektleder for kommunen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce