Annonce
Rundt om Viborg

Informationsdag om kartoffelprojekt

Kroejer Gregers Laigaard er intiativtager til projektet for "Kartoflens Univers" og vil sammen med turismekonsulent Britta Leth fortælle om det lørdag den 1. februar i Grønhøj Kulturhus. Foto: Morten Dueholm

Grønhøj: Alle interesserede er lørdag den 1. februar fra klokken 14 til cirka 16.30 inviteret til Grønhøj Kulturhus, hvor man kan få mere at vide om ideer, visioner og planer i relation til "Kartoflens Univers" - et nationalt videns- og oplevelsescenter i tilknytning til Grønhøj Kro og Morten Korch-museet.

Det er foreningen Liv på Alheden og kroejer Gregers Laigaard, der står bag "Kartoflens Univers". Lige nu arbejdes der med et såkaldt forprojekt. Turismekonsulent Britta Leth, Viborg, er tilknyttet dette forprojekt og vil sammen med Gregers Laigaard stå for præsentationen.

Et kommende videns- og oplevelsescenter vil blandt andet kunne oplyse om og anskueliggøre kartoflens rejse til Europa, kartoffeltyskernes indvandring samt deres liv på Alheden, eventyret om kartoflen på den jyske hede, kartoflens anvendelse i fødevarer, herunder sprit og chips - samt kartoflens ernærings- og sundhedsmæssige værdi. Som en del af præsentationsdagen vises der også en film om genopførelsen af kartoffeltyskerladen, Sandkærgårdeladen, ved Grønhøj Kro. Bagefter er der en rundvisning ved byggeprojektet.

Foruden Liv på Alheden er Grønhøj Borgerforening og Grønhøj Kulturhus medværter ved arrangementet, hvor der også bydes på kaffe og kage.

jøp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Rundt om Viborg

Afviser igen Apple-indblanding: Mail puster til konspirationsteori om Tjele-vindmøllerne

Viborg FF For abonnenter

Flere mandetimer til fysisk træning skal hjælpe unge spillere med vanskeligt spring

Rundt om Viborg

Konservative vil ikke lade sig presse: Siger nej til vindmøllepark

Annonce