Annonce
Viborg

Ingen ansøgning fra Viborg-borgmester: Deadline til ønsket om næstformandspost er overskredet

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, skal nu også være næstformand i sit parti, tyder alt på. Hun bliver rent formelt valgt på et virtuelt, ekstraordinært landsmøde senere i januar. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Stephanie Lose er eneste kandidat til næstformandsposten i Venstre. Wilbek undlod - som lovet - at søge stillingen, hvis andre gjorde.

Viborg: Det ligger nu helt fast, at Ulrik Wilbek fortsat kan nøjes med at koncentrere sig om sit lokalpolitiske virke som borgmester og medlem af bestyrelsen hos Kommunernes Landsforening.

Ifølge TV2 er fristen for at søge jobbet som næstformand i partiet Venstre overskredet, og bunken af ansøgninger var til at overskue: Kun regionernes formand Stephanie Lose, der også er regionsrådsformand i Region Syddanmark, havde lagt billet ind på posten.

Tidligere på måneden luftede Ulrik Wilbek ellers tanken om, at han kunne træde til og udfylde hullet efter den detroniserede Inger Støjberg, men han havde én betingelse: Det skulle være uden kampvalg.

Da Lose søgte, stod det klart, at Wilbek ikke ville gøre det. Han og de øvrige Venstre-folk undgår altså nu det kampvalg, som flere frygtede kunne martre det i forvejen slagne parti yderligere.

Selvom det kan lyde fornemt at være næstkommanderende i det tidligere statsministerparti, så græder Wilbek nok tørre tårer over, at Lose meldte sig på banen. Ifølge Avisen Danmarks politiske redaktør Thomas Funding er jobbet ikke ligefrem et, man drømmer om at få:

- Næstformandsposten er ikke verdens mest attraktive job. Man skal stå i skyggen af formanden, og det vil være en betingelse, at man ikke bruger posten til at profilere sig selv. I forvejen har hverken en regionsrådsformand eller en borgmester mange ledige timer. Derfor gætter jeg på, at hverken den ene eller den anden står og drømmer om at få jobbet - men når partiet kalder, er der jo brug for, at nogen gør det, sagde han i et interview med Viborg Stifts Folkeblad først på året.

Han kom i øvrigt med en forudsigelse, der viste sig at holde stik:

- Min vurdering er, at Stephanie Lose og Ulrik Wilbek bliver enige om, hvem af de to det skal være. Et forsigtigt bud er, at Lose har førsteret, og hvis hun betakker sig, så ligger Wilbek meget lunt i svinget til posten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce