Annonce
Bjerringbro

Ingen behov for trafikregulering ved Bjerringbro-kryds

Efter ønske fra flere borgere har Viborg Kommune sammen med Byforum undersøgt behovet for trafikregulering ved Brugsen-krydset, hvor mange har en oplevelse af at holde i kø
Annonce

Bjerringbro: Er de trafikale problemer ved krydset Grønnegade-Markedsgade i Bjerringbro så store, at der skal investeres i trafikregulering?

Det spørgsmål stod Bjerringbro Byforum og Viborg Kommune tilbage med, efter en livlig debat om netop trafikken ved det kryds på et borgemøde i januar, hvor helhedsplanen blev præsenteret.

Flere borgere gav udtryk for, at der opstår lange ventetider og trafikfarlige situationer, når trafikken fra tre supermarkeder mødes i krydset.

På den baggrund aftalte Byforum og Viborg Kommune at igangsætte en undersøgelse af ventetiderne i krydset samt få afklaret, hvad etableringen af et lyskryds vil koste. Der er nemlig ikke plads til en rundkørsel i krydset.

Undersøgelsen blev gennemført i efteråret, og den viser, at selv om der naturligvis er forskel på hvor lang tid, folk holder i kø, så er den gennemsnitlige ventetid i krydset ikke så stor, at det kan retfærdiggøre en investering på 3,5 millioner kroner, som et lyskryds koster.

Undersøgelsen er foretaget ved at medarbejdere fra Viborg Kommunes tekniske forvaltning har filmet trafikken ud fra Brugsen en torsdag eftermiddag i tidsrummet mellem 15 og 16.30.

Efterfølgende har man analyseret filmen og taget tid på samtlige bilers ventetider i krydset. I alt 157 biler kørte ud fra Brugsen i den periode, og hvis man tæller den øvrige trafik med, så har formentlig mellem 400 og 500 biler passeret krydset i perioden.

Tal fra trafiktælling

Viborg Kommune har filmet udkørende trafik fra Brugsen en torsdag eftermiddag mellem 15 og 16.30. I alt 157 biler er filmet og har fået ventetiderne målt.

Venstresving: 61 biler. Ventetid fra tre til 86 sekunder. Gennemsnitligt 18,75 sekunder.

Højresving: 88 biler. Ventetid fra ét til 37 sekunder. Gennemsnitlig 7,09 sekunder.

Lige ud: 8 biler. Ventetid fra tre til 58 sekunder. Gennemsnit 20,25 sekunder.

Samlet gennemsnitlig ventetid 12,29 sekunder.

Annonce

Hurtige gennemsnit

I gennemsnit er ventetiden længest for de, der skal lige over krydset fra Brugsen og til Rema eller Netto. Her er ventetiden 20,25 sekunder, mens venstresvingende trafikanter i snit venter 18,75 sekunder. Højresving er ikke overraskende det hurtigste, og her er ventetiden i gennemsnit blot 7,09 sekunder.

Selv om man kun har målt den ene side af krydset, så er vurderingen, at ventetiden vil være den samme fra den anden side.

På den baggrund vurderer Viborg Kommune, at der ikke er behov for at arbejde videre med trafikregulering i krydset. En vurdering som bychef Lars Christiansen på vegne af Byforum og helhedsplanens følgegruppe bakker op om.

- Jeg er ikke i tvivl om, at der kan være både kortere og længere ventetider på andre tidspunkter på døgnet og i løbet af ugen. Og halvandet minut kan da også føles længe at vente. Alligevel synes jeg ikke, at det reelle behov står mål med udgiften. Især ikke hvis man tænker på, at et lyskryds i sig selv vil give ventetider – også uden for myldretiden. De penge kan bruges bedre andre steder, siger bychefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Stortalent efter perlemål: Jeg har tit drømt om at sætte den i krydset på Viborg Stadion - nu har jeg gjort det

Viborg

Nu brøler kronhjortene

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Rundt om Viborg For abonnenter

Tre polakker sigtet og varetægtsfængslet for tyverier fra varebiler på Viborg-egnen: - Man stjæler godt i Danmark

Sport For abonnenter

Rutineret back har manglet procenter - men er sulten efter at erobre stamplads tilbage

Annonce