Annonce
Viborg

Ingen i Bjerringbro behøver kede sig i påsken: Fire forslag til naturoplevelser

Collage: Morten Seest
Der er masser af muligheder for oplevelser - især i naturen, selvom vi er underlagt diverse corona-restriktioner.

Bjerringbro: Påske-tid er lig med ferietid. Og ferietid er ofte lig med masser af aktiviteter og arrangementer, man kan gå til. Mange plejer at rejse ud i verden i påsken eller tage i sommerhus. Men i år et det, på grund af de mange restriktioner i forbindelse med corona-krisen, begrænset, hvad der er at lave. Kirkerne er lukket, der er stort set ingen kunstudstillinger, og ingen museer eller forlystelsesparker åbner dørene i denne tid.

Også i Bjerringbro-området er der unaturligt stille i påsken, men avisen kommer her med fire bud på aktiviteter man kan benytte sig af, når trangen til at komme udenfor hjemmets fire vægge melder sig.

Spis din madpakke i Jægerhytten

Ta' madpakken med ud i Hjermindskoven og gå en dejlig tur. Arkivfoto: Morten Dueholm

Fra dag ét har regeringen i denne corona-tid opfordret folk til at drage ud i naturen, og indtil videre har vejret samtidig vist sig fra sine gode side med masser af solskinstimer.

Bjerringbro ligger unaturligt smukt flankeret af en række statsskove. En af dem er Hjermind Skov og Kjællinghøl, der ikke ligger længere væk end, at man kan cykle derud, hvis man har lyst. Tager man bilen er der udmærkede parkerings-forhold på skovens vestlige side ved Sløvkrog eller på Ulstrupvej ved rastepladsen.

Fortsætter det gode vej i påskedagene, vil det være oplagt at pakke en madkurv for derefter at tage en dejlig travetur i Hjermindskoven, der ligger på den nordlige side af Ulstrupvej eller i Kjællinghøl-området, hvor man kan vandre op og ned på resterne af en voldgrav, hvor der engang lå en borg.

Når sulten melder sig, kan man enten slå sig ned ved området omkring jernalderhusene eller ved området, hvor Kjællinghølbroen har stået og nyde sin madpakke. Hvis man er i Hjermindskoven, kan man sætte sig på trappen op til verandaen på Jægerhytten, hvor solens stråler altid rammer omkring middagstid.

Lige overfor Jægerhytten ligger der også en række shelters samt en stor bålplads, som man kan fornøje sig med. Måske man kan stege sin pølser over bål. God tur.

Klik på dette link og få en oversigt over seværdighederne i Hjermindskov/Kjællinghøl: https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/hjermind-skov-kjaellinghoel/sevaerdigheder/

Kort med aktiviteter

Aktivitetskort i Egeskoven. Privatfoto

Kort med aktiviteter For folk med børn er der mulighed for at tage en tur rundt i Bjerringbro Egeskov. Privat dagplejer Jette Bøgh Christensen har på træerne hængt en række kort med forslag til diverse aktiviteter.

Kortene er ekstra aktiviteter til børn og barnlige sjæle, der er ude på tur i skoven. Man behøver ikke tage alle kortene på en dag. Ved et af kortene skal man i træning som trold, hvor kroppen rigtig kommer i spil ved at trampe, løbe hoppe rundt og mange andre ting. Et andet sted skal man lægge sig ned og nyde alle de lyde, der er i skoven, og der er steder, hvor man skal bruge materiale fra skoven til forskelige lege.

Det første kort kan findes ved Troldetræet, der står bag FDF Egeborgen. Der er i alt 11 kort, og ruten bringer også børn og forældre omkring skovlegepladsen, hvor fantasien kan få frit løb.

Travetur til Busbjerg

Udsigten fra toppen af Busbjerg er flot både sommer og vinter. Arkivfoto: Hanne Bliksted

En tur til Busbjerg er dejlig både sommer og vinter. Det kræver solidt fodtøj at nå den 92 meter høje lyngklædte tinde, og herfra er der udsigt over Gudenådalen. I klart vejr kan man se til Viborg i nordvest og Randers i nordøst.

På toppen er der flere borde-bænke sæt, hvor man kan nyde både en dejlig frokost og den smukke udsigt ud over Gudenådalen.

Netop i år opfører Busbjerg Spillene sin forestilling nr. 75. Friluftsspillet tog afsæt i en række stævner med taler og underholdning efter befrielsen i 1945. Året efter blev det første friluftsspil gennemført. Hvert år bruger en stor flok frivillige flere måneder på at forberede spillet, og i år er det forestillingen "Annie", som Busbjerg Spillene opfører med premiere 18. juni.

Busbjerg-området blev fredet i 1953. Gudenådalens Hjemstavsforening havde forinden af flere omgange opkøbt arealerne og siden passet og plejet dem.

Tur på påskestien

Påskestien starter ved Højbjerg Kirke. Privatfoto

Påsken er normalt højsæson for kirkegang, men i år er de fleste gudstjenester på grund af corona-situationen aflyst. Højbjerg og Elsborg Kirker byder i stedet på en påskesti med mulighed for en rask gåtur gennem påskens begivenheder.

Stien er på cirka tre kilometer og leder folk igennem påskens helligdage fra palmesøndag og til anden påskedag. På stien møder man 16 skilte med bibeltekster, salmevers, bønner, qr-koder og oplæg til refleksion.

Der er også skilte i børnehøjde med familieaktiviteter. Et af skiltene med familieaktiviteter lyder: ”Pluk en lille buket af blomster og grene, mens I går. Og giv dem til en, der trænger til en opmuntring!” Et andet sted bliver man opfordret til at fortælle hinanden, hvad man er taknemmelig for.

Påskestien starter ved Højbjerg Kirke og bliver stående til og med påske.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce