Annonce
Rund om Viborg

Ingen kartoffel-protester mod vejbidrag

Viborg Kommune vil opkræve et millionbeløb for en vejudvidelse i forbindelse med, at Karup Kartoffelmelfabrik tager sit nye anlæg på Åhusevej i brug. Foto: Morten Pedersen

Karup: Der kom ingen bemærkninger i høringsperioden, og dermed er der lagt op til, at Viborg Byråd endeligt vedtager at opkræve prisen for at udvide en kilometer af Åhusevej - fra rundkørslen ved Herningvej mod vest - af Karup Kartoffelmelfabrik a.m.b.a.

Vejens kørebane skal i bredden på strækningen udvides fra fem til syv meter. Det skyldes, at kartoffelmelfabrikken i den kommende sæson regner med at tage sit nye fabriksanlæg på Åhusevej i brug, og det betyder, at den smalle landevej vil blive væsentligt mere trafikeret og belastet af tunge køretøjer, som kommer for at levere stivelseskartofler.

Udvidelsen af Åhusevej er sat til at koste cirka 1,8 millioner kroner, som kommunen vil lægge ud, men altså senere opkræve hos fabrikken.

Oprindeligt var der lagt op til, at Viborg Kommune også ville anlægge en cykelsti på strækningen og derefter opkræve cirka 1,5 millioner kroner yderligere. Men den del er dog droppet indtil videre.

jøp

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce