Annonce
Viborg

Ingen mening i at gå tilbage til kontaktbogen

Det giver ingen mening i en digital tidsalder at nedlægge den digitale kommunikationsplatform mellem skole og hjem Forældreintra, mener Claus Clausen (V). Arkivfoto: Morten Dueholm

Det giver ikke mening at gå fra den digitale platform Forældreintra til den gamle kontaktbog, mener politiker. Også skolechefen er skeptisk over for oplægget fra regeringens stresspanel om helt at droppe Forældreintra.

Viborgegnen: I en digital tidsalder giver det ikke mening at droppe en digital løsning og vende tilbage til den analoge, gamle kontaktbog som kommunikationsvej mellem skolen og forældrene.

Det siger næstformanden i Viborg Kommunes børne- og ungdomsudvalg, Claus Clausen (V).

Det er regeringens stresspanel, der blev nedsat sidste sommer for at finde veje til at nedsætte problemet med, at flere og flere danskere oplever stress, der foreslår Forældreintra nedlagt.

Forældreintra, den nuværende digitale kommunikationsplatform mellem skole og hjem, er blevet en stressfaktor, mener panelet, der foreslår, at man helt dropper intra og også aflyser arvtageren Aula, der skal implementeres fra sommeren i år.

- Forældreintra er jo noget, forældre har vænnet sig til, så den 180 graders vending, det vil være helt at afskaffe den platform, havde jeg ikke set komme. Og for mig giver det ikke mening, at man i en digital tidsalder, hvor al kommunikationen fra kommunen i øvrigt kommer til ens e-boks, forlader den digitale platform og går tilbage til kontaktbogen, siger Claus Clausen.

Også kommunens skolechef, Claus Drachmann Kaasby-Wang, er umiddelbart skeptisk.

- Jeg har endnu til gode at se et alternativ, der sikrer databeskyttelse både for skolen og forældre. Forældreintra benyttes jo også til personfølsom dialog og sikrer beskyttelse af ens data, og jeg har endnu ikke set et alternativ, der kan tilbyde det samme, siger skolechefen.

Annonce

Godt at fjerne støjen

Et af argumenterne fra regeringens stresspanel er, at mange forældre oplever, at de skal være på flere gange dagligt for at følge med, særligt hvis man har flere børn i skolesystemet. Og at Forældreintra ud over det rent skolefaglige anvendes til mange andre formål som alt fra forsvundne gummistøvler til opskrifter på pizzasnegle og andet godt.

- Der er meget støj på Forældreintra, og det kan være en god idé at finde en måde at rydde ud i det, så Forældreintra bliver ved det rent skolefaglige, siger Claus Clausen.

Skolechef Claus Drachmann Kaasby-Wang ser panelets oplæg som en anledning til at se på netop det.

- Det her kan jo være en god anledning til at drøfte, hvordan man kan fjerne den kommunikation, der ikke skal være på Forældreintra, siger Claus Drachmann Kaasby-Wang.

Panelet foreslår alternativt til helt at lukke Forældreintra, at man højst skal tjekke Forældreintra to gange om ugen, og at der i øvrigt højst skal være to forældrearrangementer årligt for at nedsætte stress hos forældrene og for, at alle kan være med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Erfaren sælger tilknyttes Viborg HK

Annonce