Annonce
Kultur

Ingen motocrossbane på Bjerring Hede

Der bliver ingen motocrossbane på Bjerring Hede. Arkivtoto: André Thorup
Et enigt økonomi- og erhvervsudvalg sagde onsdag nej til etablering af en crossbane på Bjerring Hede.
Annonce

Bjerringbro: Bjerring Hede bliver ikke hjemsted for en motocrossbane.

Det står fast efter onsdagens møde i økonomi- og erhvervsudvalget under Viborg Byråd. Et enigt udvalg sagde nej til planerne

Den langvarige sag om at finde en placering til en motocrossbane til den lokale crossklub blev allerede i maj sparket til hjørne af byrådet, da der ikke var kommet en ordentlig afklaring på støjproblemerne i form af en støjrapport.

For to år siden godkendte byrådet ellers en betinget købsaftale for to ejendomme på Bjerring Hede med det formål, at der kunne anlægges en motocrossbane, men nu er den endegyldige beslutning taget - og det blev et nej.

Annonce

Ro om sagen

Der blev diskuteret en hel del på økonomi- og erhvervsudvalgets møde, men alligevel nåede man til enighed.

For de konservative handlede sagen mest om usikkerheden for de mennesker, der lever i nærheden af det sted, hvor crossbanen skulle etableres.

- Jeg synes, at vi skylder beboerne på Bjerring Hede ro i denne sag. Denne sag har stået på længe, men nu står vi overfor, at vi skal ændre vores retningslinjer om stilleområder og økologiske forbindelseslinjer for, at det kan lade sig gøre. Hvis der skal etableres en motocrossbane, som helt sikkert vil gavne alle dem, der ønsker at dyrke denne sport, så skal det foregå, hvor det ikke går ud over hverken naturen eller et stilleområde. Så lad os nu få ”ro på landet”, siger Jakob Ekberg og henviser hermed til den protestgruppe, der er opstået i forbindelse med etableringen af crossbanen, og som netop kalder sig "Ro på landet".

I følge Ekberg finder de konservative det heller ikke ansvarsfuldt, at motocrossklubben fortsætter med at lægge mange timer i et arbejde på et sted, hvor det alligevel ikke vil lykkes at etablere banen i sidste ende.

Annonce

Rundt i manegen

Den holdning er Niels Dueholm (S) fra den socialdemokratiske gruppe enig i.

- Det var en svær og tung beslutning, men alligevel er vi enige i, at processen ikke skal fortsætte. Der er så stor usikkerhed om, det overhovedet vil blive til noget, når nu man skal udpege det støjfri område ved Vindum Skov og søge om at ændre den økologiske forbindelseslinje, at vi mener, at det blot er spildte kræfter for motocrosklubben, siger han og fortsætter:

- Jeg kan ikke understrege nok, hvor svær denne beslutning har været, men jeg mener, at crossklubben bliver kørt rundt manegen, hvis vi godkender. Vi ved jo alle sammen, at der vil komme mindst to påklagelser, hvis vi fortsætter processen, fra henholdsvis Danmarks Naturfredningsforening og "Ro på Landet", og dermed vil der gå mange år, før der kommer en endelig afgørelse.

Ifølge Dueholm er S-gruppens holdning, at crossklubben skal vende blikket et andet sted hen - eventuelt et område ved Karup.

Sagen skal også lige en tur omkring hele byrådet, men Niels Dueholm forventer, at man følger indstillingen fra økonomi- og erhvervsudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Måske kan vi nå at redde landsbyerne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Navne

Loge-bror i imponerende 50 år

Annonce