Annonce
Viborg

Knap seks millioner til trafiksikkerhed: Rundkørsel på vej i uheldskryds

En meget tiltrængt udvidelse af Birkesøvej mellem Gammelstrup og rute 26 er et af de trafikprojekter, som gennemføres til næste år. Arkivfoto: Preben Madsen
Politikere drog paralleller til kontroversielt trafikforlig i Folketinget, da byrådet nikkede ja til forbedringer af trafiksikkerheden for knap seks millioner kroner i år og til næste år.
Annonce

Viborg: - Viborg Kommunes tekniske udvalg fortjener ros for at have udvalgt nogle seriøse projekter til forbedring af trafiksikkerheden. I værste fald havde vi vel risikeret, at alle pengene var gået til en omfartsvej ved Løvel, hvis vi laver en pendant til det, der skete i Folketinget, hvor der pludselig kom en omfartsvej ved Mariager.

Det sagde Venstres gruppeformand Claus Clausen med et stort smil på læben, da byrådet på det seneste møde bevilgede knap seks millioner kroner til trafiksikkerhed - fordelt med én million kroner i år og resten af beløbet til næste år.

Claus Clausen sigtede med sin humoristiske udtalelse dels til formanden for teknisk udvalg, partifællen Johannes Vesterby, der bor i Løvel - og dels til det kontroversielle trafikforlig i Folketinget, hvor Dansk Folkepartis Kim Christiansen, der bor i Mariager, fik en efter manges eksperters opfattelse helt overflødig omfartsvej ved sin hjemby med i forliget.

Annonce

Fremsynede politikere

- Nu sørgede fremsynede politikere jo allerede i 1958 for, at der kom en omfartsvej ved Løvel - i øvrigt i lighed med andre betydende byer i Viborg Kommune, replicerede Johannes Vesterby med et skævt smil.

Af de i alt 5,625 millioner kroner, som politikerne sagde ja til, går den halve million kroner til at lave mindre ændringer ved skoler i kommunen, hvor der er behov for at begrænse hastigheden, indføre parkeringsrestriktioner og indrette særligt sikre områder, hvor forældrene kan sætte deres børn af, hvis de kører dem i skole.

Flemming Gundersen fra Enhedslisten opfordrede til, at man laver så mange restriktioner for biltrafik som overhovedet muligt ved skolerne for på den måde at få flere forældre til at lade deres børn cykle til og fra skole.

Annonce

To kryds sikres

SF's Elo Nielsen, der er tidligere skoleleder i Skals - medgav, at det er et problem, at alt for mange forældre kører deres børn i skole, og at mange forældre helst vil køre helt ind i skolens aula for at sætte børnene af, som han udtrykte det.

Det største enkeltbeløb - 2,5 millioner kroner - går til at anlægge en rundkørsel i krydset Fabrikvej-Gl. Skivevej, som med 11 trafikuheld i femårs-perioden fra 2011 til 2016 er en trafikal sort plet.

Også i krydset Rindsholmvej-Tostrupvej sker der flere uheld, end der statistisk set burde, så her vil politikerne bruge 625.000 kroner på at bygge krydset om, så man ikke kan køre lige igennem det.

Endelig skal der bruges to millioner kroner på at udvide Birkesøvej på strækningen fra Rute 26 og frem til Lundgaardsvej i Gammelstrup.

Annonce
Viborg

Høst fordelene af hjemmearbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce