Annonce
Viborg

Ingen påske-is i kiosken på Borgvold: - Vi har smittekilder nok

Borgvold Kiosken har lukket hele påsken, fortæller kioskmutter Margit Jensen, som ikke kan forsvare at skulle holde åbent under corona-pandemien. Arkivfoto: Morten Pedersen
Borgvold Kioskens indehaver Margit Jensen tager ingen chancer i forhold til corona-smitten. Hun har besluttet, at kiosken ikke åbner i påsken, hvilket ellers er en mangeårig tradition.

Viborg: Påsken er aflyst.

I hvert fald for dem, som havde tænkt, at helligdagene var lig med en gammeldags isvaffel med guf og syltetøj ved søens bred. Borgvold Kiosken har nemlig lukket hele påsken.

Det er en beslutning, som kioskmutter Margit Jensen har taget på baggrund af corona-udbruddet, for på trods af, at kiosken ikke er omfattet af nogle af de nuværende påbud om at lukke forretningen, vælger hun alligevel at gøre det.

- Jeg vil simpelthen have det skidt med, at folk kommer ned og står i kø, at børnene kravler halvt ind i kiosken, og at vi smitter hinanden alle sammen. Det kan jeg ikke leve med. Jeg synes, vi har smittekilder nok, siger Margit Jensen.

Annonce
Jeg vil simpelthen have det skidt med, at folk kommer ned og står i kø, at børnene kravler halvt ind i kiosken, og at vi smitter hinanden alle sammen. Det kan jeg ikke leve med. Jeg synes, vi har smittekilder nok

Margit Jensen, indehaver af Borgvold Kiosken

Klager ikke

Under normale omstændigheder er det i påsken, at Borgvold Kiosken åbner efter at have ligget i vinterdvale siden skøjtebanens lukning.

Sådan har det været i alle de 19 år, Margit Jensen har stået i spidsen for biksen - men den tradition får covid-19 nu sat en stopper for.

Med retningslinjerne om, at maksimalt 10 personer må forsamles, bliver det svært for Margit Jensen at forsvare at holde Borgvold Kiosken åben.

Hun kan først forestille sig, at kiosken åbner, når det engang bliver muligt for flere end 100 personer at forsamle sig.

- Der kan jo nemt være 10 mennesker ovre på legepladsen. Ja, der kan jo sådan set være 50, og hvem skal så gå over til dem og sige, at "det må I ikke"? Det ligger ikke til mig, siger Margit Jensen.

Borgvold Kioskens mangeårige indehaver håber på, at hun igen kan slå dørene op i midten af april eller begyndelsen af maj.

Til spørgsmålet om, hvorvidt Margit Jensen ryster i bukserne for sin og kioskens økonomi, er svaret ganske klart:

- Nej, nej, nej, jeg får jo min folkepension for pokker. Jeg klager så absolut ikke, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce