Annonce
Bjerringbro

Ingen penge i denne omgang

Formand for Foreningen Bjerringbro Elværk, Tonni Birk Sørensen er sammen med resten af bestyrelsen ikke klar til at give Møllerne penge til Broen. Foto: Christine Krüger Hansen
Møllerne må vente på penge fra kommune og elværksforening
Annonce

Bjerringbro: Mens Poul Due Jensens Fond har været hurtig til at støtte op om Møllerne og ungdomshuset "Broen", går det ikke helt så nemt med at få Foreningen Bjerringbro Elværk eller Viborg kommune til at støtte op økonomisk.

Mandag blev der holdt et møde mellem Møllerne, Bjerringbro Byforum og Foreningen Bjerringbro Elværk, og konklusion efter mødet var, at Møllerne stadig mangler en ordentlig likviditetsanalyse og et validt driftsbudget, inden man vil give dem de 500.000 kroner, de har søgt om.

- Vi ser gerne, at der kommer en bedre forankring til byen eksempelvis i form af et advisoryboard, hvor der sidder nogle erfarne lokale mennesker og kommer med gode råd. Et eksempel på et medlem kunne være Michael Jensen, der allerede arbejder med de unge, mens vi allerede har bedt Lars Haar, der er tidligere bankmand om at gå ind i arbejdet, forklarer Tonni Birk, der understreger, at han om nogen håber, at det lykkes, men at det er vigtigt for elværksforeningen, at pengene ikke bare går til renovering af bygningen, der ejes af KVN.

- Vi vil gerne have, at Møllerne lykkes, men ungdomshuset skal også være der om fem år. Derfor er det også vigtigt for os, at der er helt styr på økonomien og at kommunen er med ind over for at sikre kontinuitet, siger Tonni Birk, der inden mødet med Møllerne havde siddet til møde med Viborg kommune hvor emnet netop var "Broen".

Og i følge ham er kommunen meget positiv og klar, når Elværksforeningen er.

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at Bjerringbro Elværksforening har givet afslag på vores ansøgning, nu hvor både Poul Due Jensens Fond og Viborg Kommune på baggrund af det tilsendte er klar til at handle. Men det er ikke et endeligt afslag, og vigtigst er, at ungdomshuset kommer til byen. Vi fortsætter med god energi og knokler videre for, at ansøgningen hos Bjerringbro Elværksforening kommer igennem, så byens unge endelig kan få deres længe ventede værested, siger Jonas Schultz fra Møllerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce